Rautakorpi: ”Harjoituspeleistä haetaan yhteisiä kokemuksia.”

Jukka Rautakorpi ohjaa Tapparan pelikausi käynnistyy huomenna perjantaina klo 20, kun joukkue kohtaa Decens Tampere Cupin ensimmäisessä ottelussaan paikallisvastustaja Ilveksen. Pientä lisäkipinää löytyy varmasti viime kevään pitkästä neljännesfinaalisarjasta, vaikka periaatteessa harjoituspelistä onkin kyse.

Kirvesrintojen päävalmentajan Jukka Rautakorven mukaan jokainen peli on tavallaan tosipeli, kun kaukalossa on toinenkin joukkue.

– Vaikka harjoituspelistä onkin kyse, niin kyllä se henkisesti on ihan tosipeli, kun huomenna lähdetään pelaamaan. Siinä on pelaajalla paljon asioita, kun laitetaan pelipaita päällä ja nähdään kuinka pääsee peliin kiinni. Sen takiahan tässä tehdään hommia, että näistä tapahtumista saadaan paljon irti, Rautakorpi sanoo.

– Sillä lailla mitään yksittäisiä asioita näistä peleistä ei haeta, vaan nyt haetaan kokemuksia yhteisestä pelaamisesta suhteessa vastustajaan. Sitä kautta saadaan valmistautumista seuraavaan ja sitä seuraavaan päivään. Se mitä näissä peleissä tapahtuu, ohjaa meidän tekemistä jatkossa.

Kahden yhteisen viikon aikana treeneissä on jo ehditty hiukan huomata, mikä toimii ja mikä vaatii kehittämistä. Decens Tampere Cupin kaksi ottelua tarkentavat havaintoja huomattavasti.

– Se ehkä on se viikonlopun lähtökohta, että tähän mennessä on käyty paloina pelin rakennetta läpi, ja meillä on harjoituksissa tullut esille jo tiettyjä haasteita sen suhteen, mihin suuntaan tätä peliä yritetään viedä. Nyt peliä mitataan suhteessa vastustajaan, Rautakorpi toteaa.

Decens Tampere Cup alkaa Hakametsän ykköshallissa huomenna klo 16.30 Pelicansin ja HIFK:n kohtaamisella. Klo 20 on vuorossa tamperelaisten paikallispeli. Lauantaina on edessä sijoitusottelut. Liput turnaukseen myy Ilveksen lippukumppani Lippu.fi.

Alla koko Jukka Rautakorven haastattelu.


Video: Eero Katajamäki