Mikko Lehtonen: ”Ekassa pelissä paljon hyviä asioita.”

Mikko LehtonenTappara aloitti pelikautensa Decens Tampere Cupin ottelulla Ilvestä vastaan. Suhteellisen ylivoimaisenkin esityksen jälkeen voitto irtosi maalein 5-1. Tämän kauden uusi Tappara-puolustaja Mikko Lehtonen pelasi nyt ensimmäisen pelinsä uudessa paidassa, teki maalinkin ja tykkäsi yleisesti illan menosta muutenkin.

– Oli pelissä hyviä asioita paljon, sitä mitä ollaan sovittu ja harjoiteltu tässä pari viikkoa. Hyvä, että niitä saatiin näkyviin. Ei se nyt valmista vielä ole, mutta ollaan hyvällä matkalla, Lehtonen analysoi avauspelin antia.

– Ihan siistiä oli pelata kauden ensimmäinen peli. Oli treenipeliksi yllättävän paljon väkeäkin, en ole sellaseen tottunut. Oli hienoa pelata ja saada se eka pois alta, niin sanotusti pää auki.

Lehtonen laukoi Tapparan ylivoimalla 2-0 -johtoon avauserässä. Lopulta maali oli myös pelin voittomaali. Valtteri Kemiläisen pakkiparina Tapparan avauskentällisessä peliaikaa tuli hyvin ja homma toimi.

– Hyvältä tuntui, yllättävänkin hyvältä. Ekassa pelissä on aina vähän omia haasteitaan, mutta hyvältä tuntui ihan kokonaisvaltaisesti. Kiva, että pääsi maalin makuunkin, se on tietysti se suola mitä tykkää tehdä, viime kaudellakin puolustajien pistepörssin kärkeä KooKoon paidassa hätyytellyt ”Bobi” tuumi.

Huomenna jo klo 14 Tappara kohtaa turnauksen finaalissa HIFK:n, joka kaatoi omassa avauspelissään Pelicansin jatkoaikamaalilla 5-4. Tapparan peli loppui iltakymmenen maissa, joten kovin pitkää palautumisaikaa ei jää.

– Aika äkkiä tulee peli. IFK:n kanssa varmasti saadaan hyvä matsi aikaan. Mitään yksittäisiä parannettavia asioita ei sillä lailla ole, mutta yritetään viedä kokonaisvaltaisesti peliä siihen suuntaan mihin halutaan sen menevän, Lehtonen päättää haastattelun.


Video: Eero Katajamäki