Tiistai 17.11. VS.

1 - 2
(0-0, 1-2, 0-0)

HPK – Tappara     1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

Tappara otti kunnon taisteluvoiton Hämeenlinnasta, kun se tänään kaatoi HPK:n maalein 2-1. Voittoon riitti toisen erän lopussa tullut 25 sekunnin tehohetki, jolloin maalin tappioasema kääntyi maalin johdoksi. Se kestikin pelin loppuun saakka.

Noista pikamaaleista Jani Lajunen teki tasoituksen, ja kultakypärää tänään kantanut Jukka Peltola iski voittomaalin heti perään. Iso sankari voitossa oli toisen peräkkäisen pelinsä pelannut maalivahti Dominik Hrachovina, joka torjui 30 kertaa. Iso päivä tämä oli myös hyökkääjä Jonatan Tanukselle, joka pelasi ensimmäisen Liiga-pelinsä.

Pelin erikoisuus oli HPK:n nolla rangaistusminuuttia 60 peliminuutin aikana. Summerin soitua joukkueen Heikki Liedes sai tosin käytöskympin. Ylivoimaa Tappara ei tänään päässyt edes kokeilemaan. Sen sijaan kotijoukkueelle tarjottiin kevyesti jopa yli minuutin mittainen kahden miehen ylivoima.

Tapparalla kolme kärkihyökkääjää sivussa

Tappara oli liikkeellä vahvasti vajaamiehisenä, kun sen neljästä parhaasta pistemiehestä oli poissa kolme: Kristian Kuusela, Henrik Haapala ja Arttu Ilomäki. Lisäksi Markus Kankaanperä oli pelikiellossa.

Iloisimpaan hyökkäyspeliinsä Tappara ei tänään pystynyt, vaan jumittui hyökkäysalueella kovasti kaukalon kulmiin eikä päässyt kunnon laukaisupaikoille. Kun kulmapyöritykset eivät tuottaneet edes jäähyjä, omat tilanteet jäivät melko vähiin. Vastapainona sitten Tappara oli erittäin hyvällä puolustusasenteella liikkeellä, eikä Kerhokaan tasakentällisin isompia aikaan saanut. Mutta ihan vauhdikasta suunnanmuutospeliä joukkueet saivat esitettyä.

Avauserä oli ollut lievästi Tapparan hallintaa, jossa Miika Heikkilällä ja Jani Lajusella oli parhaat paikat. Pikakomennuksella Pohjois-Amerikasta HPK:n maalille ehtinyt Eetu Laurikainen torjui ne kuitenkin.

Johtoon HPK pääsi heti toisen erän alussa, kun Vojtech Polak laukoi ranteella suorasta hyökkäyksestä numeroiksi 1-0.

Toisen erän loppupuoliskolla maalin johtoasemassa kotijoukkueella oli tosiaan yli minuutin mittainen kahden miehen ylivoima, joka päättyi Dominik Hrachovinan selkeään voittoon Antti Miettisestä. Mielikuvituksettoman ylivoiman aikana Miettinen laukoi useastikin, mutta tšekkivahti poimi ne kaikki.

Tappara rinnalle ja ohi: 25 sekuntia

Kun Tappara oli tappanut Tanuksen ja Lajusen peräkkäiset jäähyt, se käytti etsikkoaikansa hyvin hyväkseen. Reilu puolitoista minuuttia oli ehditty jatkaa viidellä viittä vastaan, kun Teemu Aalto toimitti kiekkoa maalille, Patrik Laine ohjasi sen Laurikaisen torjuntaan, mutta Lajunen oli paikalla ja pisti irtokiekon sisään.

Seuraavassa hyökkäyksessä Jukka Peltola ei tyytynyt pyörittämään kiekkoa laitaa pitkin, vaan tilan huomatessaan leikkasi keskelle ja laukoi Laurikaisen mailakäden puolelta sisään. Syöttöpisteet Atte Mäkiselle ja Alexander Bonsaksenille.

Kolmannessa erässä Tappara lähinnä puolusti johtoaan. Se olisi viimeisen viiden minuutin aikana ansainnut parikin ylivoimapeliä, mutta illan erotuomarikaksikko ei siinä vaiheessa lähtenyt muuttamaan enää kotijäähytöntä linjaansa, kun kotijoukkue oli vielä takaa-ajossakin. Viimeiset reilut puolitoista minuuttia HPK sai pyöritettyä kuudella kenttäpelaajalla melko väsynyttä Tappara-miehitystä vastaan, mutta siitä huolimatta Tappara ei antanut vastustajalle kunnollista tasoituspaikkaa.

Voitolla Tappara nousi taas enemmän pelanneena joukkueena Liigan kärkipaikalle. Se jatkaa pelaamista edelleen vieraissa matkatessaan torstaina Helsinkiin HIFK:ta vastaan. Vasta sitten on kaikki tämän kauden liigajoukkueet kohdattu edes kertaalleen.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)