Perjantai 1.2. VS.

0 - 0
()

Tappara – Ilves       1-4 (1-1, 0-0, 0-3)

Tammikuu kääntyi helmikuuksi ja samalla Tapparan vahva pelijakso katkesi ainakin hetkeksi. Ilves rikkoi kolmannessa erässä pattitilanteen, karkasi johtoon ja voitti kauden viidennen paikallispelin maalein 4-1. Se johtaa nyt runkosarjan paikallispelejä voitoin 3-2, kun yksi paikallispeli on vielä pelaamatta.

Juhani Jasu teki kauden 11:nnen maalinsa, millä hän sivuaa nyt pitkän liigauransa yhden kauden maaliennätystä. Maalissa Tapparalla oli Christian Heljangon torjuntavuoro.

Pelin ensimmäiset minuutit mentiin Ilveksen rynnistäessä, mutta erän edetessä ote kääntyi Tapparalle. Kumpikin joukkue osui kerran ylivoimalla. Ensin maalasi Ilves Joose Antosen laukauksella, mutta Tappara tasoitti ylivoiman suorasta hyökkäyksestä, kun Jasu räppäsi Jan-Mikael Järvisen jättösyötöstä kiekon ohi Riku Heleniuksen. Tappara oli parikin kertaa lähellä johtomaaliakin, mutta tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Toinen erä meni täysin ilman tilastomerkintöjä, mutta ei ollut tylsä. Kummassakin päädyssä nähtiin hyviä tilanteita, mutta “varmat maalipaikat” olivat kuitenkin harvassa. Teemu Lepaus Ilveksestä ja Otto Rauhala Tapparasta olivat vastustajan molarin kanssa nokikkain, mutta Rauhalan yrityksen torjui maalivahti, kun taas Lepaus tökkäsi kiekon vahingossa kohti kaukalon kulmaa. Toiselle tauolle mentiin edelleen tasatilanteessa.

Ilves pääsi johtoon, kun kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia. Se karkasi ylivoimahyökkäykseen, josta tolppalaukauksen jälkeen Joona Ikonen pääsi siirtämään kiekon verkkoon. Vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Ilves voitti hyökkäysalueen kulmapelin ja rankaisi lukemiksi 3-1, maalintekijänä Arttu Ruotsalainen. Pian sen jälkeen Tappara pääsi ylivoimalle, mutta ei saanut kipeästi kaivattua kavennusmaalia. Vajaat neljä minuuttia ennen loppua tullut Tappara-jäähy oli jo lähes viimeinen niitti. Maalivahti saatiin ulos minuutti ennen loppua, mutta se ei auttanut. Loppusekunneilla Ruotsalainen iski loppuluvut vielä tyhjiin.

Ottelu oli päätuomari Timo Favorinin 1000:s vihelletty ottelu Liigassa. Ottelun jälkeen ilmoitettiin, että kyseessä oli myös hänen viimeinen ottelunsa: huikea tuomariura päättyi tähän!

Tapparan osalta ottelut jatkuvat heti huomenna, kun se matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi. Ottelu alkaa lauantaille poikkeuksellisesti vasta klo 18.30. Ensi viikon ainoa ottelu on perjantainen kotiottelu KooKoota vastaan – liput siihen Ticketmasterista.