Keskiviikko 30.1. VS.

0 - 0
()

Ässät – Tappara 0-5 (0-1, 0-3, 0-1)

Tappara vieraili keskiviikkona Porissa, jossa asetelma ei ollut helppo. Ässien kausi on jo käytännössä ohi, joten sille ei oikein saisi hävitäkään. Tappara hoiteli “pakkovoittonsa” tyylikkäästi ja otti mukaansa täyden pistepotin selkein numeroin 5-0.

Nollapeli oli Tapparalle toinen peräkkäinen. Edellisen torjui Christian Heljanko, mutta nyt vuorossa oli Niklas Bäckström, joka tarvitsi nollaansa 25 torjuntaa. Se oli hänelle kauden toinen nollapeli; edellinenkin tuli juuri Ässiä vastaan.

Pistepörssin kärkipaikoista kisaava Kristian Kuusela iski pelissä kaksi maalia ja syötti yhden. Kuuselalla on koossa jo 15 maalia ja yhteensä 40 pistettä. Järviset Jan-Mikael (tänään 1+1) ja Matti tekivät kumpikin ylivoimalla kauden kahdeksannet maalinsa. Aleksi Elorinteelle illan onnistuminen oli kauden kolmas. Valtteri Kemiläinen antoi kaksi maalisyöttöä. Uran ensimmäisen liigapelinsä pelasi A-nuorista nostettu pakki Jeremi Wehmas.

Pelin ensimmäisen maalin teki Elorinne, kun avauserää oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia. Hän sai hyvän syötön toiseen aaltoon Matias Lehtoselta. Tapparalla oli erässä myös yksi ylivoimatilanne, mutta lisää maaleja ei nähty.

Toinen erä oli erikoistilanteiden. Ässät aloitti ylivoimapelillä, ei tulosta. Sen perään porilaisille oli tulossa jäähy, mutta Kuusela pommitti siirretyn rangaistuksen aikana kiekon verkkoon. Tilanteesta oli kuitenkin tulossa 2+2, joten Ässät joutui alivoimalle. Sen aikana maalia ei syntynyt, mutta heti perään tulossa olleen seuraavan siirretyn Ässä-jäähyn aikana Kuusela osui toistamiseen! Erä loppui vielä ylivoimaosumaan, sen tekijänä komealla lämärillä Jan-Mikael Järvinen.

Kolmannen erän alkaessa Ässien maalin suulla Henri Kiviaho oli vaihdettu Andreas Bernardiin. Kahdeksan minuuttia ennen loppua hänkin joutui antautumaan Tapparan ylivoimapelin edessä, kun Matti Järvinen lusikoi maalin edustalta kiekon sisään. Hetkeä sitä ennen Bäckström oli torjunut Niklas Appelgrenin alivoimaläpiajon ja pelannut sillä itselleen nollapelin.

Sarjataulukon kakkossijansa suhteen Tappara sai hiukan apua myös muista peleistä, kun sekä Pelicans että TPS hävisivät.

Perjantaina pelataan Ilvestä vastaan kauden viides paikallispeli, jota isännöi taas Tappara. Voitot paikallispeleissä tähän mennessä ovat 2-2! Joitakin yksittäisiä istumapaikkoja saatavilla vielä Ticketmasterista, seisomapaikkoja vähän enemmän.

Kuvat: Saana Hakala