Lauantai 29.12. VS.

6 - 5 (ja)
(1-2, 4-2, 0-1, 1-0)

Sport – Tappara 6-5 (1-2, 4-2, 0-1) ja

Tappara onnistui pitkästä aikaa kunnolla maalinteossa, mutta kun oma pää soi vielä enemmän, niin tappioputki sai jatkoa Vaasassa. Yksi piste irtosi mukaan jatkoaikatappiosta Sportia vastaan. Maalikimara päättyi lopulta kotijoukkueelle 6-5. Tappio oli Tapparalle kuudes peräkkäinen.

Antti Erkinjuntti ja Jan-Mikael Järvinen keräsivät 1+1 mieheen, ja muina maalintekijöinä toimivat Juhani Jasu, Anton Levtchi ja Niko Ojamäki. Kristian Kuusela ja Otso Rantakari syöttivät kaksi maalia kumpikin.

Tappara aloitti Vaasassa hyvin, mutta karahti toisessa erässä huonoon puolustuspeliin ja oman pelinsä yleiseen sekavuuteen. Se teki avauserässä kolme ensimmäistä maalia, joista keskimmäinen tosin hylättiin korkeana mailana tehtynä, Sport vastasi niihin neljällä peräkkäisellä osumalla, ja sitten mentiin vuorotahtiin. Kolmannen erän Tappara painosti kovasti ja sai lopuksi palkinnon.

Erkinjuntti teki neljännellä minuutilla pelin avausmaalin Matti Järvisen syötöstä. Heti perään tullut Levtchin osuma hylättiin korkeana mailana, mutta 16. peliminuutilla Jasu ohjasi maalin edestä ylivoimalla Kristian Kuuselan syötöstä 0-2. Sport kavensi vielä avauserän lopussa ylivoimalla, kun William Rapuzzi jätettiin yksin maalille lapioimaan rebound sisään.

Toisessa erässä Rapuzzi tasoitti, kun Tappara oli ensin antanut kaksi peräkkäistä harhasyöttöä omalla alueellaan. Pelin kolmas jäähy toi kolmannen ylivoimamaalin, kun Tommi Tikka vei kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoo. Puoli minuuttia myöhemmin Niklas Nevalainen teki jo 4-2. Tappara nousi kahdesti maalin päähän, kun ensin kavensi Levtchi, Roope Talaja lisäsi taas johtoa, mutta erän viimeisen maalin teki taas Tappara ja Jan-Mikael Järvinen.

Kolmas erä oli yhtä Tapparan myllytystä, mutta kiekkoa ei millään meinattu saada ohi Mika Järvisen hyvistäkään painoista. Lopulta 1:44 ennen loppua Ojamäki onnistui tasoituksen teossa. Voittomaalin hakuun Tappara ei enää saanut oikein mahdollista, kun toinen päätuomari Jukka-Pekka Koistinen vihelsi puolen kaukalon päästä koko pelin linjaan saati vielä sen ratkaisuhetkiin täysin sopimattoman jäähyn Kuuselalle, ja Tappara joutui alivoimalle varsinaisen peliajan viimeiseksi minuutiksi ja jatkoajan alkuun.

Kuuselan jäähy ehti juuri loppua, kun Sportin Aleksi Ainali teki voittomaalin. Viisi sekuntia ennen maaliaan Ainali oli koukannut purkua yrittäneen Aleksi Elorinteen nurin ja Sport piti kiekon hyökkäysalueella.

Vuosinumero vaihtuu yhtä isommaksi ja keskiviikkona pelataan taas ja taas vieraissa. Silloin matkakohteena on Mikkeli ja vastassa Jukurit. Kotipeli on vuorossa viikon päästä lauantaina, kun vastassa on KalPa pelissä, jota edeltää alumnijoukkueiden ottelu ja seuraa puolen joukkueen nimikirjoitusjako! Liput Ticketmasterista.

Arkistokuva: Miikka Jääskeläinen & Mikko Pylkkö