Ensimmäisen paikallispelin voitto Tapparalle

2 - 4
(1-0, 1-1, 0-3)

Ilves – Tappara       2-4 (1-0, 1-1, 0-3)
Ottelun kuvakooste

Hakametsässä nähtiin tänään kauden ensimmäinen paikallispeli. Ilveksen isännöimä peli päättyi vierasvoittoon maalein 4-2. Kahden pelin jälkeen Tappara on sarjakärjessä ilman pistemenetyksiä.

Ilves johti tänään peliä kahdesti ja vielä kolmanteen erään lähdettäessä, mutta päätöserässä Tappara iski kolme maalia, tuli rinnalle ja ohi. Alkupelissä takellellut ylivoimapeli natsasi oikealla hetkellä ja tuotti kaksi tärkeää osumaa.

Veli-Matti Savinainen teki kauden toisen maalinsa ja keräsi syöttöpisteenkin. Jere Karjalaiselle, Teemu Nurmelle (Savinaisen lailla 1+1) ja Tapio Sammalkankaalle illan osumat olivat kauden ensimmäiset, Sammalkankaalle jopa ensimmäinen ikinä Tappara-paidassa. Henrik Haapala syötti tänään kaksi osumaa ja on kahden pelin jälkeen jo viidessä tehopisteessä. Maalissa Tapparalla pelasi tänäänkin Dominik Hrachovina, jolle kirjattiin 25 torjuntaa.

Ilves jäähyili oikein kunnolla

Tappara tosiaan teki päätöserässä voittoon tarvittavat osumat ylivoimalla. Niin pitikin tehdä, sillä Ilves tarjosi sille peräti seitsemän ylivoimamahdollisuutta välillä aika tyhmilläkin jäähyillä. Tappara itse istui vain kaksi kakkosta.

Avauserässä Tappara tosin ehti hukata jo seitsemän minuuttia ylivoimaa ja toisen erän alkuun minuutin lisää eli yhteensä neljä ylivoimapeliä ilman tulosta. Kolmannessa erässä sitten osui kaksi kertaa kolmesta mahdollisuudesta.

Eiliseen Ässä-peliin verrattuna Tapparan pelin alku oli vaisumpi, mikä saattoi johtua erikoistilanteiden, varsinkin epäonnistuneiden sellaisten, tuomasta pelin hidastumisesta. Kruununa päälle Ilves iski vielä avausmaalin, kun Teemu Rautiainen onnistui ensimmäisenä tällä kaudella ohittamaan Hrachovinan.

Toisessa erässä Tappara pelasi paremmin ja otti pelin haltuunsa, etenkin Jere Karjalaisen viiden minuutin kohdalla komeasti ylänurkkaan laukoman tasoituksen jälkeen. Sen jälkeen huippupaikkoja oli mm. Savinaisella ja Martin Røymarkilla, mutta Ilves-maalissa Antti Lehtonen torjui erinomaisen ottelun.

Toiselle tauolle mentiin taas Ilveksen johtaessa, kun kesken Tapparan hallinnan puolustusalueella tapahtui epäonninen tapahtumaketju, jossa kiekko pomppi sinne ja tänne ja lopulta Ilveksen Aleksi Mustoselle, joka nosti sen kiekkoa tavoitelleen Hrachovinan yli maaliin.

Kolmas erä Tapparan juhlaa

Veli-Matti Savinainen iski maalin edestä ylivoimalla nopean kuvion päätteeksi Tapparan tasoihin heti päätöserän alussa.

Tasatilanteessa edettiin loppuminuuteille saakka, kunnes ajassa 56:19 Ilves sai pelin seitsemännen jäähynsä. Vain kuusi sekuntia myöhemmin Nurmi täräytti Valtteri Kemiläisen syötöstä kiekon Lehtosen taakse. Loppuluvut syntyivät viimeisellä minuutilla  Ilveksen pelatessa ilman maalivahtia. Tapio Sammalkangas lähetti oman alueen kulmasta tarkan pompun keskelle tyhjää maalia.

Tämän pelin ratkaisuna siis jäähyt. Tosin tasakentällisinkin Tappara pystyi vaarallisemmat tilanteet luomaan ja olisi voinut karata jo toisessa erässä ilman maalivahti Lehtosen hyviä torjuntoja.

Tapparan varhaissyksy jatkuu tiistaina vieraissa SaiPaa vastaan.