3 - 4
(1-2, 1-2, 1-0)

Tappara – HIFK     3-4 (1-2, 1-2, 1-0)
Ottelun kuvagalleria

Tappara palasi kaukaloon joulutauon jälkeen, mutta joutui taipumaan kotihallissaan tappioon. HIFK voitti kirvesrinnat ensimmäisen kerran tällä kaudella, loppulukemat olivat 4-3.

Ottelu oli todellista erikoistilannemaalien juhlaa, sillä seitsemästä osumasta viisi syntyi ylivoimalla ja kaksi alivoimalla. Tappara voitti ylivoimamaalit 3-2, mutta kun molemmat vajaamiehiset osumat merkittiin vieraille, se voitti “kokonaiskisan”. IFK:n alivoimamaalit syntyivät vieläpä saman jäähyn aikana avauserässä 10 sekunnin välein.

Sarjataulukossa voitto nosti HIFK:n kärkeen ja samalla se teki lisää pesäeroa yhteen kovaan kilpailijaansa Tapparaan, joka puolestaan putosi nyt neljännelle sijalle. Tapparalla on kuitenkin vähemmän pelejä pelattuna kuin muulla kärkiviisikolla.

Kirvesrintojen ylivoimamaaleista vastasivat tänään Teemu Aalto, Kristian Kuusela ja Jere Karjalainen. Aleksi Elorinne ja Henrik Haapala syöttivät kaksi maalia. Maalinsa lisäksi Kuusela syötti yhden osuman ja piti pistepörssin kärkipaikkansa, vaikka IFK:n Teemu Ramstedt ehti mennä hetkeksi ohikin kesken pelin.

Alivoimamaalit Tapparan turma

Jääkiekko on pelinä välillä varsin kummallinen kuten Hakametsän avauserä tänään osoitti. Tappara hallitsi peliä, vierasjoukkue HIFK:lla ei ollut tasakentällisin yhtään maalipaikkaa eikä se päässyt myöskään pelaamaan ylivoimaa. Silti se voitti erän.

Tappara meni ensin johtoon Aallon kauden neljännellä maalilla jo neljän peliminuutin kohdalla. Erän loppupuolella IFK kuitenkin iski kaksi kertaa oman jäähynsä aikana ja vain 10 sekunnin välein. Ensin Jasse Ikonen karkasi läpiajoon, jonka Tomi Karhunen vielä torjui, mutta tilanteen loppuun pelaten Ikonen sai kiekon survottua vielä maalin takaakin sisään.

Keskialoituksen jälkeen IFK:n Tommi Taimi yritti lyödä kiekkoa Tapparan päätyyn, mutta kiekko osui matkalla päätuomari Petri Lindqvistiin ja muutti suuntaa niin, että Tappara-pelaajat olivatkin aivan väärissä paikoissa ja IFK ylivoimatilanteessa vajaalla pelatessaan. Thomas Nykopp laukoi Micke-Max Åstenin syötöstä vieraat johtoon, jolla ei ollut oikein mitään ansaittua tekemistä pelitapahtumien kanssa.

Tappara myös menetti otteensa näihin maaleihin ja oli toisessa erässä hyvin vaisu. HIFK karkasi jo kolmen maalin johtoon Ramstedtin ja Robert Leinon ylivoimamaaleilla.

Kuusela kavensi vielä toisessa erässä lukemiksi 2-4. Maalin päähän Tappara nousi vähän onnekkaasti Jere Karjalaisen kautta maaliin kimmonneella kiekolla, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vielä yli kuusi ja puoli minuuttia. Tasoitustakin haettiin, mutta paras terä tylsyi Nick Plastinon saamaan jäähyyn.

Tappara kaukalossa seuraavaksi ensi vuonna

Tapparan pelissä näkyi tänään jonkin verran joulutauko ja sen mukanaan tuoma pelituntuman puute. Tietynlaista terävyyttä ja tilannekovuutta olisi tarvittu lisää. Virheitäkin sattui aika läjä. Hyvää oli kuitenkin se, että ylivoima tuotti maaleja – jopa siitä parinkymmenen sekunnin mustasta hetkestä huolimatta. Alivoimapelaamisen kanssa Tapparalla on kuitenkin vielä iso työ edessään ennen kuin se on pudotuspelikelpoista.

Tappara on siis pelannut vähemmän otteluita kuin muut kärkijoukkueet. Tilanne ei siitä muutu miksikään, sillä nyt on edessä taas yli viikon tauko, jonka aikana muut joukkueet pelaavat. Toki Tappara ehtii muut ottaa vielä kiinni ottelumäärässä ennen runkosarjan loppua, että ei tässä isompaa hätää ole.

Seuraavan pelinsäkin Tappara pelaa Hakametsässä. Se pelataan siis reilun viikon päästä torstaina, ja silloin vastassa on toinen pääkaupunkiseudun joukkue Blues.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)