4 - 5 (vl)
(1-0, 0-3, 3-1, 0-1)

Tappara – Sport      4-5 (1-0, 0-3, 3-1) vl
Ottelun kuvagalleria

Tappara ja Sport ovat ennenkin pelanneet keskenään värikkäitä otteluita, eikä kauden kuudes kohtaaminen Hakametsässä ollut poikkeus. Varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla nähtiin draamaa, ja lopulta Sport matkasi kotiin kahden sarjapisteen kanssa voitettuaan pelin voittolaukauskilpailun jälkeen 5-4.

Kolmannessa erässä Tappara nousi kahden maalin takaa tasoihin, Sport meni uudelleen johtoon, mutta Tappara tasoitti vielä ilman maalivahtia pelaten. Voittolaukauskisan kuudesta yrittäjästä vain Sportin Tommi Tikka onnistui maalinteossa.

Kirvesrintojen Otto Rauhala jatkoi yllättävää maaliputkeaan ja teki nyt kaksi maalia. 21-vuotias ylöjärveläinen teki viikon kolmessa ottelussa neljä maalia. Se on yhtä monta kuin mitä hän oli tehnyt liigaurallaan ennen tätä viikkoa kaikkiaan 133 ottelussa!

Rauhalan lisäksi Tapparasta maalasivat Jukka Peltola ja viimeisellä minuutilla pelin tasoittanut Veli-Matti Savinainen. Savinaiselle maali oli jo kauden 28:s.

Tapparalle musta toinen erä

Tappara vei pelin ensimmäisen puolikkaan nimiinsä, mutta ei kyennyt hyödyntämään hallintaansa kuin yhden maalin verran. Rauhala vei kotijoukkueen johtoon rystylaukauksella Sebastian Revon hyvästä syötöstä jo pelin viidennellä minuutilla. Erän lopussa Teemu Nurmi kilautti yläputkea.

Toisessa erässä Tappara hallitsi ja pyöritti yhden kahden minuutin ylivoimansakin koko ajan hyökkäysalueella painaen, mutta maalit jäivät tekemättä. Se on ollut jonkinlainen yhteinen tekijä viime aikoina Tapparan jollain lailla yllättäväksi laskettavissa tappioissa: Hallitaan mutta ei päästä tylyn kliinisesti numeroissa karkuun.

Sport sai erän puolivälin jälkeen narunpätkän ja kiskaisi siitä itsensä kuiville ja peliin mukaan. Filip Riska tasoitti hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen, ja vain 48 sekuntia myöhemmin Ville Viitaluoma katkaisi Tappara-purun ja laukoi maskin takaa heppoiselta näyttäneen kudin, joka lirui Teemu Lassilan suojien kautta maaliin. Eikä Sportille riittänyt, vaan se teki erässä vielä kolmannenkin osuman, kun Viitaluoma teki ylivoimalla toisen maalinsa.

Kolmannessa erässä Tappara tuli ylivoimalla tasoihin. Viime peleissä ylivoima-aikaakin saanut Rauhala runnoi läheltä kavennuksen, ja seuraavasta ylivoimasta Jukka Peltola tasoitti pakin paikalta siniviivalämärillä.

Aleksi Elorinne erehtyi harhasyöttöön puolustusalueella kaksi minuuttia ennen loppua, ja Joel Kiviranta vei vieraat uudelleen johtoon. Tappara tuli vielä kerran, veti maalivahdin pois ja tasoitti kuudella kenttäpelaajalla. Otso Rantakari toi kiekon hyökkäysalueelle, ja lopulta Savinainen nosti sen maalin edestä ohi Mika Järvisen.

VL-kisassa vain yksi maali

Jatkoaika jäi maalittomaksi ja vähän vaisuksi. Joukkueet osaavat nykyään kolmella kolmea vastaan pelaamisen sen verran hyvin, että tämän systeemin alkuaikojen hurjat jatkoajat ovat muisto vain. Nykyään vain lähinnä pyöritään ja pidetään kiekkoa. Tappara toki sai pari hyvää paikkaakin, joista paras aukesi pistepörssin kärki Henrik Haapalalle, mutta Järvinen onnistui torjumaan.

Voittolaukauskisaan Tappara vaihtoi taas maaliin Dominik Hrachovinan. Hän torjui kaksi kolmesta Sportin yrityksestä, mutta toisessa päädyssä Järvinen torjui kaikki kolme kirvesrintaa – tai tarkemmin sanottuna Haapalaa hän ei torjunut, mutta kiekko kilahti tolppaan. Muut Tappara-yrittäjät olivat Savinainen ja Peltola. Sportista Viitaluoma ja Matti Lamberg ensin epäonnistuivat, kunnes Tommi Tikka onnistui

Vaikka Tappara kotipelissään joutuikin tyytymään vain yhteen sarjapisteeseen, se kuitenkin kasvatti eroaan liigan kärjessä, kun sen lähimmät takaa-ajajatkin menettivät pisteitä. Runkosarjaa on jäljellä 12 ottelua, Tapparalla on etumatkaa KalPaan ja TPS:ään yhdeksän pistettä. Se kohtaa kummatkin noista joukkueista vielä kerran.

Seuraavaksi Tappara on kaukalossa vajaan viikon päästä perjantaina. Se onkin se jo etukäteen puhuttava ja varmasti valmennuksellekin päänvaivaa aiheuttava ottelu Oulussa Kärppiä vastaan. Tapparan kokoonpano silloin on nimittäin melkoinen arvoitus, kun maajoukkueissa on 4-5 pelaajaa ja loukkaantuneitakin on edelleen. Se kokoonpano nähdään sitten ensi perjantaina.