HIFK kavensi voitot 1-2:een

Tappara – HIFK      2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

HIFK haki Hakametsästä kaipaamansa vierasvoiton ja kavensi välieräsarjan Tapparan johtolukemiin 2-1. Kolmannen välieräpelin loppunumerot helsinkiläisille 3-2. Samalla HIFK katkaisi Tapparan yhdeksän pelin voittoputken keskinäisissä otteluissa.

Vierasjoukkue ratkaisi pelin tänään ylivoimalla. Sen jokainen maali syntyi Tappara-pelaajan istuessa jäähyaitiossa. Tätä ennen IFK oli koko pudotuspeleissä tehnyt vain yhden ylivoimamaalin.

Tappara johti peliä kahdesti. Valtteri Kemiläinen vei kirvesrinnat avauserässä johtoon, Sebastian Repo teki saman toisessa erässä.

Tappara ei saanut parastaan irti

HIFK oli uusinut taas kokoonpanojaan ja laittoi maaliinkin ensimmäistä kertaa Niklas Bäckströmin. Kokenut kassari torjuikin joukkueelle heti voiton torjumalla 26 kertaa, joista puolet kolmannessa erässä.

Tappara ei vaihtanut kokoonpanojaan, mutta sen peli-ilme oli vähän vaihtunut kahden hyvin sujuneen ensimmäisen pelin jälkeen. Tekeminen oli vähän puolivillaista, vauhti ja tappajan vaisto puuttuivat. Myös aiemmista peleistä kokonaan puuttuneet helpot virheet ja harhasyötöt tekivät epätoivotun paluun. Keskittyminen ei vain ollut tänään ihan tapissa.

Huolellisuuden ja tilanneterävyyden puute aiheutti jäähyjä, joita koristivat vielä turhat jäähyt väärästä vaihdosta ja kiekosta katsomoon. Rangaistuksiin voi laskea mukaan myös HIFK:n toisen erän lopussa saaman rangaistuslaukauksen, jossa Juha Jääskä ei kuitenkaan onnistunut Dominik Hrachovinaa ohittamaan. Kolme päästettyä alivoimamaalia heijastavat kuitenkin sitä, että tekeminen ei vain ollut niin skarppia ja vahvaa kuin aiemmin.

HIFK oli parempi kuin edellisissä peleissä ja sai aikaan tilanteita aivan Tappara-maalin eteen, turhan usein kuitenkin kirvesrintapelaajan omasta huolimattomuudesta kiekon kanssa. Niin hyvä HIFK ei kuitenkaan vieläkään ollut, etteikö Tappara olisi itse paremmin pelaamalla voinut voittaa. Tällä kertaa peli kääntyi vieraille paremmalla erikoistilannepelaamisella. Ehkä Tapparallekin tosin olisi voinut viheltää pari ylivoimamahdollisuutta enemmänkin, mutta tänään linja ei ollut kotijoukkueelle kovinkaan suosiollinen.

Jarkko Malinen teki kaksi viimeistä maalia

Valtteri Kemiläinen vei ylivoimalla Tapparan johtoon viiden minuutin pelin jälkeen. Ryan O’Connor tasoitti niin ikään ylivoimalla samassa erässä. Toista erää oli pelattu 13 minuuttia, kun Sebastian Repo laukoi Tapparan uudelleen johtoon Otto Rauhalan aloitusvoitosta. Kaksi viimeistä maalia teki IFK:n Jarkko Malinen. Hän tasoitti toisessa erässä runnomalla reboundin Dominik Hrachovinan taakse, ja ohjasi kolmannessa erässä Juuso Puustisen syötöstä ylänurkkaan voittomaalin.

IFK:n 3-2 syntyi kuutisen minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Tappara sai loppuun vielä pyöritystä ja painetta, pelaten välillä viidellä ja jopa kuudellakin hyökkääjällä ilman maalivahtia. Parhaan pitkän pyörityksensä se menetti päätuomarin virheelliseen katkoon käsisyötöstä, minkä ansiosta IFK sai vaihdettua väsyneet miehensä pois kaukalosta.

Sarja jatkuu neljännellä pelillä maanantaina Helsingissä. Hakametsässä pelataan viides peli keskiviikkona 12.4. klo 18.30. Liput tuohon peliin tulevat myyntiin maanantaina klo 12.