Lauantai 9.1. VS.

0 - 1
(0-0, 0-0, 0-1)

Pelicans – Tappara     0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Tappara otti ensimmäisen kolmen pisteen vierasvoittonsa sitten marraskuus 19. päivän, kun se tänään kukisti Pelicansin Lahdessa. Luvalla sanottuna heikkotasoisessa kiekkoillassa ei nähty kuin yksi maali Tapparan voittaessa 1-0.

Illan sankari oli kirvesrintojen tšekkimaalivahti Dominik Hrachovina, joka oli kiekon tiellä 26 kertaa torjuen kauden kolmannen nollapelinsä. Yksi niistä tosin tuli HPK:n paidassa).

Ainoa maalintekijä tänään oli Jere Karjalainen, joka nosti kiekon komeasti yläputken kautta Janne Juvosen taakse, kun kolmatta erää oli pelattu kahdeksan ja puoli minuuttia. Maali oli Karjalaiselle jo kauden yhdestoista.

Ylivoimaa saatava paremmaksi

Pelicansin normaalitasosta on hankalampi sanoa, mutta ainakin Tappara oli tänään kaukana parhaasta osaamisestaan. Se pelasi oikeastaan jopa huonosti kaksi ensimmäistä erää, mutta löysi kolmanteen erään sentään järkeä ja tunnetta tekemiseensä. Johtoon päästyään se pelasi lopun jopa hyvin eikä antanut kotijoukkueelle kunnon paikkoja tasoitukseen.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Pelicansilla niitä paikkoja oli, mutta Hrachovina torjui erinomaisesti. Hyvä oli myös Juvonen toisessa päädyssä, mutta Tapparalla hyviä tilanteita oli paljon vähemmän. Oli siinä kuitenkin Manu Honkasen läpiajo, Jukka Peltolan alivoimayritys ja saman miehen laukaus 2-1 -ylivoimahyökkäyksessä. Hrachovina puolestaan joutui venymään paljon kakkoskiekkoihin ja lähitilanteisiin.

Tapparan ylivoimapeli olisi voinut tänään ratkaista pelin jo aiemminkin, mutta se osa pelistä oli tänään aivan kuutamolla. Kiekkoa siirreltiin ja pyöriteltiin, mutta mitään aktiivista vaaramomenttia ei saatu aikaiseksi. Samaa se oli tosin kotijoukkueellakin.

Ottelun ainoaksi maaliksi jäänyt osuma lähti Pekka Saravon aktiivisesta pelaamisesta kohti maalia. Lopulta irtokiekko maalin edessä tuli Karjalaiselle, joka sai ahdistettunakin aikaiseksi erittäin laadukkaan laukauksen, jolle Juvonen ei voinut mitään.

Lopussa Pelicans haki tasoitusta pitkään ilman maalivahtia, mutta Tappara puolusti hyvin.

Ensi viikolla kolme peliä

Tapparan peliä ainakin jossain määrin sekoitti myös se, että kaksi pelaajaa putosi pelaavasta miehistöstä kesken pelin. Nick Plastino jätti pelin kesken jo ensimmäisessä erässä ja Henrik Haapala toisessa. Kummallakin kerralla syynä oli Juhani Tyrväisen taklaus. Kummastakaan ei tullut jäähyä.

Patrik Laine puuttui tänään vielä Tapparan miehistöstä, sillä nuorukainen oli sairastunut. Sivussa oli myös Veli-Matti Savinainen.

Ensi viikosta eteenpäin päästään käsiksi tosi tiuhaan pelirytmiin. Se aloitetaan kolmen pelin viikolla, jossa matsit ovat torstaina, lauantaina ja sunnuntaina. Ensimmäisenä vastassa torstaina on Kärpät Hakametsässä!