Perjantai 26.10. VS.

4 - 0
(1-0, 1-0, 2-0)

HIFK – Tappara 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

Helsingissä IFK juhli ennen peliä ja vielä pelissäkin. Ennen peliä jäädytettiin Kimmo Kuhdan pelinumero, itse pelissä HIFK nollasi Tapparan maalein 4-0. Tapparan viiden liigapelin voittoputki siis katkesi. Se jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman maaleja.

Itse pelissä Tappara ei ollut perässä oikeastaan kuin siinä maalinteossa. Tilanteita riitti ja tasaisempiin numeroihin tai voittoonkin oli ainekset olemassa, mutta IFK-maalissa Atte Engren pelasi tänään huippupelin. Hänelle kirjattiin 29 torjuntaa. Tappara-maalissa Christian Heljanko pääsi vähemmällä.

Kumpikin joukkue pääsi ensimmäisessä erässä yrittämään kahdesti ylivoimapeliä. IFK onnistui toisesta niistä, kun Niklas Nordgren laukoi kiekon Heljangon längistä sisään. Tapparalla oli vähintään yhtä monta paikkaa kuin kotijoukkueellakin, mutta ei tulosta.

Toisessa erässä sama tahti jatkui, tai oikeastaan Tapparan kannalta vain paheni. Paikkoja oli, mutta IFK-maalissa Atte Engren torjui kaiken. Tappara pääsi taas kahdesti ylivoimale, mutta kiekon toimittaminen maaliin ei vain onnistunut. Kesken Tapparan painostuksen IFK:n Juha Jääskä hyökkäsi lähes yksin, mutta pääsi kuitenkin ajamaan maalille saakka ja teki kotijohdoksi 2-0.

Eikä kahta ilman kolmatta. Päätöserässäkin Tappara haki kavennusta hyvin, mutta yksi pomppukiekko vastustajalle, ja IFK olikin kolme maalia johdossa, Lucas Lessio nyt maalintekijänä. Vajaat neljä minuuttia ennen loppua Tappara pääsi vielä ylivoimalle ja lähti kokeilemaan kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Se kuitenkin kostautui, kun Micke-Max Åsten teki loppuluvut tyhjiin.

Tappara huilaa nyt viikonlopun yli ja jatkaa pelejä tiistaina kotihallissaan, jonne vastaan tulee TPS. Paikalla Hakametsässä silloin myös Stanley Cup -pokaali! Liput Ticketmasterista.

Kuva: Mika Kylmäniemi