1 - 3
(0-1, 1-1, 0-1)

Tappara – Ilves     1-3 (0-1, 1-1, 0-1)
Ottelun kuvagalleria

Tappara ei onnistunut tekemään uutta seuraennätystä, kun sen pitkä voittoputki katkesi karvaimmassa mahdollisessa paikassa paikallisvastustaja Ilvestä vastaan. Tapparan voittoputki jäi kymmeneen voittoon, millä se sivuaa vuonna 1999 syntynyttä ennätystä.

Ilves otti kauden neljännessä paikallispelissä ensimmäisen voittonsa maalein 3-1. Edellisen kerran se oli kyennyt Tapparan voittamaan marraskuussa 2015. Mikään ennakkoasetelma ei tänään Ilveksen voittoa puoltanut, mutta niin vain jääkiekko näytti jälleen kerran oman arvaamattomuutensa.

Tapparan maalin pelissä teki Alexander Bonsaksen Charles Lingletin ja Jere Karjalaisen esityöstä. Norjalaispakille osuma oli kauden toinen.

Ilves onnistui ylivoimalla

Ilves aloitti pelin ryminällä ja sillä oli jo ensimmäisillä kymmenillä sekunneilla hyviä paikkoja, jotka Tappara-maalissa Dominik Hrachovina vaivoin torjui. Erän vanhetessa Tappara otti hiukan kiekollista otetta ja loi muutamia paikkoja, mutta ei pystynyt siihen rentoon terävyyteen, mitä siltä on viime viikkoina nähty. Toisessa erässä Tapparalla oli jo aivan loistaviakin paikkoja, mutta sen laukaukset nousivat tänään aika usein yli maalin.

Erikoistilanteissa tavallisesti loistava Tappara sai tänään näpeilleen nimenomaan jäähyjen aikana. Tappara istui itse kaksi kakkosta, ja Ilves iski niistä molemmista. Tappara ei puolestaan onnistunut omista ylivoimistaan.

Ilveksen Juho Liuksiala teki kaksi maalia. Hän ohjasi avauserässä Arto Laatikaisen siniviivalaukauksen ylivoimalla ohi Hrachovinan. Tapparan yrittäessä lopussa ilman maalivahtia Liuksiala pisti kiekon tyhjiin. Niiden maalien välissä Olli Vainio tuuppasi toisen erän alussa kiekon maalinedusruuhkasta sisään vieden silloin Ilveksen kahden maalin johtoon. Jerry D´Amigo syötti Ilveksen kaikki kolme maalia.

Tappara kavensi välittömästi Ilveksen toisen maalin jälkeen toisessa erässä, kun Charles Linglet jatkoi mainiosti kiekon täyteen vauhtiin nousevalle Alexander Bonsaksenille, joka jatkoi aina maalille asti ohittaen myös maalivahti Antti Lehtosen.

Se olikin ainoa kerta, kun Lehtonen ohitettiin. Lehtosen piti toimia tänään kakkosvahtina ja Hannu Toivosen pelata, mutta sairastuminen muutti kuviot. Lopulta Lehtonen oli Ilveksen suurin ansiollinen yllättävään voittoon. Varsinkin kolmannessa erässä Tappara painosti rajusti ja pääsi laukomaan monta kertaa huippupaikoilta, mutta ei saanut kiekkoa ohi maalivahdin. Paras koppi Lehtoselta nähtiin ottelun viimeisellä kympillä, kun Liigan pistepörssikärki Henrik Haapala pääsi laukomaan avopaikasta, mutta Lehtosen hanska pelasti varmalta näyttäneen maalin.

KalPa kavensi kaulaa kahdella pisteellä

Ilvekseltä puuttui tänään kaksi kentällistä miehiä ja ykkösmaalivahti, mutta niin vain se onnistui voittamaan. Tappara ei pystynyt parhaaseensa. Se painoi ja punnersi, mutta kun tulosta ei paikoista syntynyt, peli meni vähän väkinäiseksi. Kiekko näytti myös pomppivan ja karkailevan totuttua enemmän. Ehkä mahdollinen voittoputkiennätys kuitenkin vähän kipsasikin?

Nyt kuitenkin peräkkäisten voittojen paineet ovat poissa ja Tappara pääsee jatkamaan puhtaalta pöydältä. Pöytää pitää puhdistaa myös siltä osin, että seuraavana vastassa on kirvesrinnoille täysin lyömätön Mikkelin Jukurit, kaksi peliä ja kaksi tappiota. Ottelu pelataan maanantaina Mikkelissä.

Sarjataulukossa Tappara tietysti piti ykköspaikkansa, mutta KalPa otti sitä kiinni kahdella pisteellä. Eroa on nyt kuusi pistettä.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)