Kahden maalin takaa kahden pisteen voittoon

Keskiviikko 27.1. VS.

3 - 4 (vl)
(2-0, 1-3, 0-0, 0-1)

Lukko – Tappara     3-4 (2-0, 1-3, 0-0) vl

Tappara voitti Lukon toisena päivänä peräkkäin, kun se nyt haki Raumalta kahden pisteen voiton maalein 4-3. Voittolaukauskilpailun ratkaisi viimeisenä laukojana Jan-Mikael Järvinen.

Tappara oli pelissä jo kaksi maalia tappiollakin, mutta nousi tasoihin Jani Lajusen, Arttu Ilomäen ja Jere Karjalaisen osumilla. Kaksi maaleista syntyi ylivoimalla. Maalissa Tomi Karhunen torjui 29 kertaa. Kapteeni Jukka Peltola loukkaantui toisessa erässä laukausta peittäessään eikä palannut enää peliin.

Viisi pistettä kuudesta mahdollisesta kovasta Lukko-tuplasta oli erittäin hyvä suoritus ja se piti Tapparan hyvin mukana kärjen tahdissa ja vielä vahvemmin kiinni kuuden joukossa.

Tapparan avauserä ohi, toinen hurja

Tappara nukkui avauserän täysin ohi. Se ei oikein päässyt vauhtiin ja sen pelistä puuttui terävyys. Lukko meni seitsemässä minuutissa 2-0 -johtoon, kun Toni Koivisto laukoi ensin etunurkkaan ja Ville Vahalahti löysi myöhemmin ylivoimapelissä saman Tomi Karhusen hanskapuolen yläkulman. Tapparalla ei ollut oikein edes tilanteita.

Toisessa erässä tahti muuttui. Tappara iski kolme maalia, kilautti kerran ylärimaan ja hukkasi rankkarinkin. Ensimmäisenä niistä oli Elmeri Kaksonen rangaistuslaukaus, jonka hän hankki hyvällä alivoimapelaamisellaan. Ryan Zapolski Lukko-maalissa kuitenkin torjui.

Jani Lajunen avasi toisen erän seitsemännellä minuutilla Tapparan maalinteon rystylaukauksella Kristian Kuuselan syötöstä. Loppuerästä pommitettiin ylivoimalla kolme osumaa. Arttu Ilomäki tasoitti lämärillä suoraan Nick Plastinon syötöstä, ja Lukon mentyä uudelleen johtoon Jere Karjalainen tasoitti ohjaamalla Patrik Laineen lapasyötöstä ohi Zapolskin.

Tapparan ylivoimamaalien välissä Lukko oli mennyt uudelleen johtoon omalla ylivoimallaan. Jukka Peltola blokkasi ensimmäisen laukauksen mutta sai kiekosta kipeästi jalkaan eikä päässyt jäästä ylös. Lukko pääsi pelaamaan ylivoimaansa käytännössä viidellä kolmea vastaan Peltolan maatessa loukkaantuneena, ja Jesse Virtanen pyssytti kiekon maaliin.

Haapala ja Järvinen osuivat vl-kisassa

Kolmannessa erässä kummallakin oli paikkansa, mutta erä jäi maalittomaksi. Tapparalla oli erän alkupuoliskolla hyvät paikat Ilomäellä ja Lajusella, mutta kumpikaan ei onnistunut toista kertaa ohittamaan Zapolskia. Toisessa päädyssä Karhusellakin oli muutama paha tilanne, mutta kiekko pysyi hallussa.

Kolmannen erän lopussa Tappara sai ylivoimapelinkin, mutta ei onnistunut iskemään illan kolmannella yv-maalillaan kolmea pistettä. Lukko-jäähy jatkui vielä jatkoajan alkuunkin, mutta siitä vajaasta puolikkaasta ylivoimasta ei tullut oikein mitään. Itse asiassa koko jatkoaika oli kummaltakin joukkueelta aika turha: maalivahditkaan eivät joutuneet torjumaan viiden minuutin aikana kertaakaan.

Voittolaukauskisassa Karhunen torjui Lukon Toni Koiviston ja Aaron Gagnonin yritykset, ja samaan aikaan Henrik Haapala osui mutta Patrik Laine ei. Kolmannessa laukojaparissa kotijoukkueen Turo Asplund onnistui tasoittamaan kisan pakkopaikassa, mutta se ei riittänyt, kun koko kisan viimeisenä laukojana ollut Jan-Mikael Järvinen nosti kiekon rystyltä maalin kattoon ja toi Tapparalle lisäpisteen.

Viisi pistettä kuudesta Ilvekseltä, viisi pistettä kuudesta Lukolta – Tapparan tuplapeliviikko on toistaiseksi sujunut oikein hyvin. Tällä viikolla pelataan vielä yksi tupla, jossa Tappara kohtaa Sportin ensin perjantaina Hakametsässä ja heti lauantaina Vaasassa.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)