Keskiviikko 28.3. VS.

1 - 3
(1-0, 0-0, 0-3)

Tappara – KalPa      1-3 (1-0, 0-0, 0-3)

KalPa selvitti ensimmäisen ottelupallon ja siirsi semifinaalipaikan ratkaisua eteenpäin, kun se tänään haki vierasvoiton Hakametsästä maalein 3-1. Voitot neljännesfinaalisarjassa ovat nyt Tapparalle 3-2.

Jan-Mikael Järvinen teki maalin toisessa erässä peräkkäin.

Neljännen pelin avauserässä jatkettiin oikeastaan vähän siitä, mihin Kuopiossa jäätiin. KalPa laukoi enemmän mutta kaukaa ja pienistä kulmista. Tapparalla oli paremmat maalipaikat, joista se yhden käyttikin, kun Jan-Mikael Järvinen pääsi läheltä koukkaamaan kiekon Niko Hovisen alta maaliin.

Toisessa erässä nähtiin vain jäähyjä. Tappara aloitti erän ylivoimalla ja sai pian toisen mahdollisuuden perään, mutta ei tilanteita. Sitten oli KalPan vuoro päästä kokeilemaan kahdesti peräkkäin ylivoimaa, mutta samalla lailla ilman maalipaikkoja. Erän lopussa Tapparalla oli vielä yksi hukkaan mennyt yv-mahdollisuus. Toiselle tauolle edelleen lukemissa 1-0.

KalPa käänsi pelin johdokseen alle puolessa erässä kolmannessa erässä. Ensin Alexandre Texier tasoitti, ja hetken päästä Kai Kantola teki jo sarjan neljännen maalinsa ja vei vieraat johtoon. Tappara haki lopussa vimmatusti tasoitusta, mutta ei saanut kiekkoa toistamiseen Hovisen taakse. Viimeisellä minuutilla se pääsi yrittämään kuudella neljää vastaan, mutta yritys päättyyi Jerry D’Amigon tyhjiin tekemään maaliin.

Sarjassa tarvitaan siis vielä vähintään kuudeskin peli. Se pelataan heti huomenna Kuopiossa.

Kuvat: Mika Kylmäniemi