Torstai 19.4. VS.

2 - 4
(2-1, 0-2, 0-1)

Tappara – Kärpät      2-4 (2-1, 0-2, 0-1)

Finaalien toinen ottelu pelattiin Hakametsässä torstaina. Kärpät otti ison edun, kun se onnistui jatkamaan kotivoittonsa perään myös vierasvoitolla ja johtaa sarjaa nyt voitoin 2-0. Illan ottelun maalilukemat Hakametsässä 2-4.

Tappara aloitti pelin hyvin, mutta Kärpät pääsi ensimmäisenä tulostaululle, kun Saku Mäenalasen laukaus ohitti Dominik Hrachovinan ja kilahti yläriman kautta maaliin. Ylärima oli osallisena myös Tapparan tasoituksessa, kun kirvesrintojen pelatessa alivoimalla Jukka Peltolan laukaus kimposi pakista ylärimaan ja jäi pomppimaan maalin eteen, johon Jasu ehti ensimmäisenä tuuppaamaan sen sisään. Erän loppupuolella Tappara otti yhä enemmän otetta ja meni johtoon Salosen siniviivapommilla. Erässä nähtiin yksi jäähy, se tuli Tapparalle väärästä vaihdosta.

Toinen erä käänsi pelin kulun Kärpille. Charles Bertrand hyödynsi harhasyötön ja tasoitti, Jasse Ikonen pomputti myöhemmin maalin edustalta vieraat johtoon. Tapparalla oli yksi ylivoimatilanne, sen aikana hyvä maalipaikka Kristian Kuuselalla, mutta Veini Vehviläinen torjui. Muutoin tämä erä mentiin täysin Kärppien määrätessä tahtia. Virheet tuli Tapparalta.

Kolmas erä alkoi Tapparan rimankilautuksella, mutta tasoituksen sijaan nähtiin maali toisessa päässä. Shaun Heshka pääsi siirtämään takatolpalta Miika Koiviston syötöstä Kärpät kahden maalin johtoon. Sen jälkeen Tappara pääsi kolmesti peräkkäin ylivoimalle, mutta ei saanut kaivattua kavennusta. Tappara otti maalivahdin pois jo lähes neljä minuuttia ennen loppua, mutta Kärpät puolusti loppuun asti hyvin ja tehokkaasti.

Juhani Jasu teki playoffsien kolmannen maalinsa, Aleksi Salonen toisen. Otso Rantakari oli pelikiellossa.

Sarja palaa taas Ouluun kolmanteen peliin, joka pelataan Raksilassa lauantaina. Ensi maanantaina pelataan jälleen Hakametsässä neljäs peli.

Kuvat: Mikko Pylkkö