Perjantai 11.8. VS.

1 - 5
(0-2, 0-1, 1-2)

Ilves – Tappara 1-5 (0-2, 0-1, 1-2)

Tappara avasi uuden pelikautensa todella vauhdikkaasti. Se tuli Tampere Cupin paikallispeliin hallitsevan mestarin elkein ja luisteli Ilveksen täysin suohon. Miestä ja kiekkoa hämmästyttävään tahtiin elokuun peliksi liikuttanut Tappara voitti kauden avauspelinsä maalein 5-1.

Kristian Kuusela (1+1) teki Tapparan kauden ensimmäisen maalin, kun hän lirutti Ilves-vahti Antti Lehtosen längistä kiekon sisään kolmen minuutin pelin jälkeen. Uusi kirvesrintapakki Mikko Lehtonen pyssytti ylivoimalla avauserän lukemiksi 2-0. Toisessa erässä Otto Rauhala polki vasemmalta laidalta karkuun ja kilautti tolpan kautta 3-0. Jarno Kärki (1+1) avasi myös maalitilinsä Tapparassa heti avauspelissä tekemällä joukkueen neljännen maalin päätöserässä. Ilves pääsi tulostaululle lopussa alivoimalla, kun Julius Valtonen osui läpiajossa. Saman jäähyn aikana Teemu Nurmi teki kuitenkin vielä loppuluvuiksi 5-1.

Tapparan ylivoimaa kertovat ottelun tilastolukematkin. Se voitti pelin laukaukset peräti 53-16. Maalissa Dominik Hrachovina joutui torjumaan vain yhdeksän kertaa koko ottelussa. Ilveksen Lehtoselle torjuntoja kertyi 29.

Voittonsa myötä Tappara pelaa Decens Tampere Cupin huomisessa finaalissa, joka alkaa Hakametsässä klo 14. Vastaansa Tappara saa HIFK:n, joka omassa perjantain pelissään kaatoi Pelicansin jatkoajan jälkeen 5-4.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)