Kemiläinen ratkaisi Hakametsässä jatkoajalla

Tappara – Pelicans      3-2 (1-0, 0-1, 1-1) ja
Ottelun kuvagalleria

Tappara pelasi runkosarjan kolmanneksi viimeisen ottelunsa, jossa se kohtasi kotihallissaan Pelicansin. 60 minuutin jälkeen taululla komeilivat tasalukemat 2-2, joten mentiin jatkoajalle. Sitä oli pelattu 22 sekuntia, kun kotijoukkueen Valtteri Kemiläinen lämäsi loppulukemiksi 3-2.

Tapparalle pisteillä ei ollut niin merkitystä, sillä se on jo aiemmin varmistanut runkosarjan voiton. Pelicansille jokainen piste taas on tärkeä, sillä se kamppailee edelleen kuudennesta sijasta kahden muun joukkueen kanssa. Kuudennen ja seitsemännen sijan ero pudotuspeleihin mennessä on valtava.

Pelicans sai kiekon Tappara-maaliin reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta osuma hylättiin pitkän videotarkistuksen jälkeen potkaisemalla tehtynä.

Jatkoajan voittomaalin tehnyt Valtteri Kemiläinen keräsi tänään tehot 1+1, kuten teki myös pistepörssin kärkinimi Henrik Haapala. Maalin Tapparasta ohjasi myös Jani Lajunen.

Valtteri Kemiläisellä oli tuuletuksen aihetta heti jatkoajan alussa.

Torstai 9.3. VS.

3 - 2 (ja)
(1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

Maalin hylkäyspäätös vei jatkoajalle

Kahden pelatun erän jälkeen taululla olivat numerot 1-1, vaikka Pelicans ei siinä vaiheessa ollut saanut kuin viisi laukausta kohti Tappara-maalissa torjunutta Teemu Lassilaa. Toki on sanottava, ettei ne laukaukset nyt ainoita maalitilanteita olleet, vaan pari kertaa vieraspelaaja ohjasi esimerkiksi ohi maalin hyvässäkin maalipaikassa.

Tapparalla oli siinä vaiheessa kuitenkin enemmän maalipaikkoja, tolppakutia ja myös yksi hylätty maali. Siinä hylkäyksessä tosin ei ollut mitään epäselvää; siksi korkealta Kristian Kuusela kiekon mailallaan maaliin löi.

Peli oli katkennut jo kolmen peliminuutin jälkeen pitkään jäähyaition oven korjaamiseen. Korjaustauon jälkeen pelattiin erä melkein loppuun saakka ennen kuin ensimmäinen maali nähtiin. Valtteri Kemiläinen laukoi ylivoimalla viivasta kiekon Jani Lajusen kautta ohi Pelicans-vahti Karri Rämön.

Pelicans tasoitti heti toisen erän alkuun, kun Tappara menetti kiekon oman maalinsa takana, ja Morten Poulsen hyödynsi Juhani Tyrväisen syötön maalin eteen.

Kolmannessa erässä Joonas Alanne vei vieraat johtoon, kun 700. pelinsä pelannut Pekka Saravo hukkasi kiekon hyökkäyssinisellä ja Alanne onnistui epäonnistunutta laukaustaan seuraten laittamaan kiekon ohi Lassilan, kun kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia.

Tappara tasoitti vielä ennen erän puoltaväliä, jälleen ylivoimalla. Nyt Henrik Haapala ei hakenutkaan syöttöä vaan laukoi itse komeasti takanurkkaan Rämön mailakäden puolelle.

Minuutti ja 17 sekuntia jäi kelloon, kun vieraiden Iikka Kangasniemi nousi oikealta maalille, Lassila torjui, mutta heti perään maaliin menivät niin kiekko, Lassila kuin Kangasniemikin. Tilanne tarkistettiin videolta eikä maalia siis hyväksytty.

Jatkoaikaa ei ehtinyt kulua juuri yhtään, kun Valtteri Kemiläiselle aukesi hyökkäysalueelle tilaa nousta lähemmäksi maalia. Siitä hän tykitti sitten sellaisen lämärin, ettei Rämöllä ollut mahdollisuuksia torjua.

Pelicans tuuletti liian aikaisin: puhelimeen mentiin ja maali hylättiin.

Kaksi runkosarjapeliä enää jäljellä

Tappara kasvatti siis sarjajohtona nyt 13 pisteeseen, kun runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelukierrosta. Toisesta, kuudennesta ja kymmenennestä sijasta ainakin käydään vielä taisteluita.

Henrik Haapala kasvatti pistepörssijohtonsa neljään pisteeseen ennen kahta viimeistä kierrosta. Jo useamman pelin ilman osumia pelannut Veli-Matti Savinainen johtaa maalipörssiä kolmella maalilla. Kummassakin pörssissä tapparalaisen pahin uhkaaja on Kärppien Mika Pyörälä.

Tapparalla siis on jäljellä enää kaksi runkosarjaottelua. Lauantaina se pelaa Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan, ja runkosarja päättyy maanantaina kotiottelulla SaiPaa vastaan. Tuossa kotiottelussa kirvesrinnoille jaetaan myös runkosarjan voittajan pysti ensimmäistä kertaa 15 vuoteen!

Tero Aalto (Kuvat: Miikka Jääskeläinen)