Luganon vuoro voittaa vieraissa

Tappara – HC Lugano     1-3 (1-2, 0-1, 0-0)
Ottelun kuvagalleria
CHL:n maalikooste tulossa

Tappara pelasi ensimmäisen kotiottelunsa tämänvuotisessa Champions Hockey Leaguessa kohtaamalla HC Luganon, jonka se voitti tiistaina vieraissa. Tänään osat kääntyivät, kun paremmin omaa maaliaan puolustanut Lugano puolestaan haki vierasvoiton samoin numeroin 3-1.

Sveitsiläiset olivat kaukalossa erittäin tehokkaita varsinkin pelin alussa. Tapparan pyöritettyä hyökkäyspeliä pelin pari ensimmäistä minuuttia Lugano pääsi ensimmäiseen vastaiskuun ja teki maalin. Kaksi minuuttia myöhemmin lähes seuraavasta hyökkäyksestä peli oli vieraille jo 2-0. Tappara-maalissa Teemu Lassila torjui noiden jälkeen ja yhteensä koko erässä vain yhden laukauksen.

Alessio Bertaggia oli avausmaalin tekijä yhden miehen hyökkäyksestä vasemmalta. Toisen ohjasi taidokkaasti ylänurkkaan Damian Brunner. Tappara sai kavennusmaalin vielä avauserässä, kun Valtteri Kemiläinen laukoi hyvän maskin takaa ensimmäisen osumansa Tappara-paidassa.

Toisessa erässä kirvesrinnoilla oli lukuisia hyviä maalipaikkoja ja yleistä pelinhallintaa, mutta Lugano puolusti kivenkovaa oman maalinsa edustan. Maalivahti Elvis Merzlikins torjui Tappara-laukaukset, eikä rebound-kiekkoihin päästy.

Tapparan painostusjaksojen jälkeen Lugano-pakki Julian Vauclair nousi hyökkäysmaalille ja jatkoi maalin takaa saamastaan syötöstä kiekon verkkoon, ja vieraat pääsivät kahden maalin johdossa toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä molemmilta joukkueilta nähtiin pitkiäkin hyökkäyspyörityksiä, mutta ei enää lisämaaleja. Yksittäinen avopaikka aukesi läpiajosta Manu Honkaselle, mutta hänkään ei onnistunut ohittamaan Merzlikinsiä.

Tapparan ylivoimapeli ei lähtenyt toimimaan vielä tänäänkään. Nyt tilaisuuksia oli jo avauserässä kolme ja toisessa erässä vielä neljäs, mutta vielä ei näistä tilanteista uppoa.

Tapparan viimeinen alkusarjapeli CHL:ssä ja viimeinen peli ennen Liigan alkua pelataan Hakametsässä sunnuntaina 11. syyskuuta. Silloin vastassa on Adler Mannheim, jolle Tappara hävisi Saksassa.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)