Keskiviikko 13.12. VS.

3 - 0
(1-0, 2-0, 0-0)

Tappara – KooKoo      3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Tappara ja KooKoo kohtasivat Hakametsässä toisensa kolmannen kerran tällä kaudella ja edelleen jatkettiin kotivoittojen merkeissä kuten edellisissäkin peleissä. Nyt ratkaisu tuli kuitenkin jo varsinaisen peliajan puitteissa, kun Tappara voitti puhtaasti 3-0.

Niko Ojamäki iski kaksi maalia, saman ketjun Jere Karjalainen yhden. Karjalaisella on nyt koossa jo 13 maalia ja Ojamäelläkin viisi. Otso Rantakari syötti kaksi osumaa. Maalissa Dominik Hrachovina torjui kauden neljännen nollapelinsä.

Pelin ensimmäinen erä oli melkoista hurlumheitä, maalipaikkoja riitti kummassakin päädyssä. Tappara onnistui maalinteossa, kun Teemu Nurmen syöttö kimposi tuomarin kautta maalin eteen, josta Jan-Mikael Järvinen vielä syötti Ojamäelle. Kiekon käyminen takaraudassa piti tarkistaa vielä videolta. Tapparalla oli erässä lisäksi pari tolppakutia, pari läpiajoa ja muita paikkoja, mutta Juha Järvenpää KooKoo-maalissa piti numerot tasaisina. KooKoo sai erässä peräti kolme jäähyä, vaikka sekin ehti hyökätä ja laukoa 15 Hrachovinan torjunnan edestä.

Toisessa erässä Tappara sai paremmin puolustusrytmistä kiinni ja teki samalla kaksi lisämaalia toisessa päädyssä. Ensimmäisessä niistä Rantakarin laukaus kimposi Karjalaiselle tyhjän maalin eteen, eikä Tapparan paras maalintekijä erehtynyt. Seuraavaksi Rantakari avasi Otto Rauhalan karkuteille, Järvenpää sai rikotun Rauhalan yrityksen vielä torjuttua, mutta takaa tullut Ojamäki pisti kiekon reppuun.

Kolmannessa erässä ei lisämaaleja nähty. Lähimpänä maalia oli Tapparan Aleksi Salonen, jonka viivatykki kilahti ylärimaan. KooKoo ei saanut käynnistettyä oikein minkäänlaista kiriä; sitä estämässä olivat myös sen kärsimät kolme jäähyä.

Tapparalle voitto oli neljäs peräkkäinen. Sarjataulukossa se nousi taas toiselle sijalle ohi TPS:n.

Ylihuomenna perjantaina Tappara kohtaa Vaasan Sportin jo neljännen kerran tällä kaudella. Kotikaukalossa kirvesrinnat nähdään vielä kerran ennen joulua ensi tiistaina SaiPaa vastaan.

Kuvat: Mika Kylmäniemi