Ryöstö! Tapparalla mahdollisuus mestaruuteen tiistaina!

HIFK – Tappara       1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
Ottelun kuvagalleria

Kahden ison vierastappion jälkeen Tappara iski hurjasti kolmanteen vieraspeliin ja otti huikean ryöstövoiton. Se tarkoittaa sitä, että Tappara johtaa voitoin 3-2 ja sillä on mestaruus katkolla ensi tiistaina kotikaukalossaan!

Illan lopputulos Helsingissä oli kirvesrinnoille  2-1. Voittomaali syntyi reilut viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua, kun Jere Karjalainen iski finaalisarjan ensimmäisen maalinsa. Tapparan ensimmäisen maalin oli tehnyt Aleksi Elorinne.

Voittomaali aiheutti hirmuisen puheenpärinän niin pelin aikana kuin sen jälkeenkin. HIFK:n ja saman henkisten ihmisten mielestä Tapparan maalia edelsi vieraiden väärä vaihto. Tilanteessa HIFK lähti hyökkäykseen kiekon kanssa, kun Tappara teki normaalia pelaajavaihtoa. Markus Kankaanperä hyppäsi jäälle Tuukka Mäntylän tilalle, mutta juuri Mäntylän ollessa menossa kentältä pois, hän kaatui erotuomarin jalkoihin. Mäntylä oli jään puolella täysin sivussa tilanteesta ylimääräisen sekunnin tai pari noustessaan jäästä ylös. Hän ei osallistunut mitenkään peliin, eikä Kankaanperänkään rooli kentällä ollut vielä millään lailla aktiivinen.

Tapparan toisen puolen pakki Nick Plastino katkaisi HIFK:n syöttöyrityksen ja vapautti laidan kautta Karjalaisen tuloksekkaaseen läpiajoon.

Kiistanalaisesta maali tai ei – ansaittu voitto!

Tappara pelasi selvästi sarjan parhaan vieraspelinsä. Avauserä meni jo pelillisesti ihan tasan, vaikka tähtien asennot siinä olivatkin HIFK:n puolella. Lauri Taipalus laukoi kotijoukkueen onnekkaasti johtoon, kun hänen maalin yli menossa ollut laukauksensa osui Stephen Dixonin korkealla olleen mailan varteen ja muutti suuntaa kohti maalia ja ohi Tomi Karhusen.

Karhunen pelasi tänään jälleen aivan huippuottelun. Maalille hän ei voinut mitään, mutta esimerkiksi erän lopussa hän teki huikean kolmen huipputorjunnan sarjan ja piti Tapparan myös numerollisesti pelissä mukana.

Toisen erän alku oli Tapparalta heikko ja HIFK painoi vahvasti. Pikkuhiljaa minuuttien kuluessa tahti kuitenkin muuttui ja Tappara alkoi viemään peliä. Tapparalla oli hyviä paikkoja, mutta Ville Hussokin torjui erinomaisesti. Veli-Matti Savinainen pääsi läpiajoon, Jani Lajunen pääsi laukomaan keskeltä vapaasti, Juhani Jasu nousi oikealta laidalta kohti maalia, mutta Husso torjui.

Lopulta tasoitus tuli neljä ja puoli minuuttia ennen toista taukoa, kun Jasu voitti hyökkäyspään aloituksen, ja Aleksi Elorinne tykitti suoraan ykkösellä kiekon Husson ohi. Maali oli Elorinteen uran ensimmäinen playoff-maali.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet tiesivät, että peli luultavasti ratkaistaan yhdellä maalilla. Tilanteita oli molemmissa päädyissä. Tapparan paras ennen maalia oli Savinaisen toinen läpiajo, jonka Elorinne avasi ovelalla ronkkunostolla yli HIFK:n keskialueen trapin.

Kohuvaihto ja Karjalaisen läpiajomaali syntyivät reilut viisi minuuttia ennen loppua. Puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä HIFK otti maalivahdin pois ja sai kuudella kenttäpelaajalla pyörityksen aikaiseksi. Karhunen oli kuitenkin kaikissa tilanteissa vahvasti kiekon ja maalin välissä, eikä oikein supervaarallisia tilanteita edes nähty.

Mestaruuden katkopaikka tiistaina

Tänään pelattiin sarjan finaalimaisin vauhdikas mutta tarkka ottelu, jossa mentiin vähillä maaleilla ja vähillä jäähyillä ja homma ratkesi lopulta yhteen tilanteeseen, jonka toinen pystyi hyödyntämään maaliksi.

Pelin kuvaa valaisee jotenkin sekin, että kumpikin joukkue sai yhden jäähyn ja nekin molemmat vääristä vaihdoista (Tapparan jäähy vielä varsin heppoisesti tulkittuna), kun kuitenkin välillä nähtiin myös melkoista painia ja kumpikin maalivahtikin kolattiin kertaalleen kumoon maalinsa takana.

Nyt on kaksi päivää aikaa väännellä ja käännellä yhtä tilannetta medioissa ja surkutella maailman ja tuomarien pahuutta – tai sitten ajan voi käyttää keskittymällä pistämään sarja poikki tiistaina heti kun se on mahdollista.

Mestaruusmahdollisuus on Tapparalla. Tiistaina. Kotihallissaan. Alkaen klo 18:30.