Semifinaaliavauksessa vierasryöstö jatkoerässä!

Keskiviikko 4.4. VS.

2 - 3 (ja)
(1-0, 1-0, 0-2, 0-1)

TPS – Tappara      2-3 (1-0, 1-0, 0-2) je

Tappara haki heti semifinaalien alkuun vierasryöstön, kun se voitti Turussa TPS:n jatkoerän jälkeen 3-2. Tappara oli pelissä kahden erän jälkeen kaksi maalia tappiolla, mutta nousi päätöserässä tasoihin ja onnistui ratkaisumaalissa, kun jatkoerää oli pelattu 14 minuuttia.

Ratkaisuasemaan nousivat erikoistilanteet. Kummallakin joukkueella oli neljä ylivoimapeliä, TPS onnistui niistä kerran, Tappara peräti kolmesti. Tapparan kaikki maalit syntyivät siis ylivoimalla.

Tasoituksen ja voittomaalin laukoi Henrik Haapala, jolla on nyt tänä keväänä kolme playoffs-maalia. Kirvesrintojen ensimmäinen merkittiin Juhani Jasulle, jolle se oli kevään toinen.

Avauserä oli tasainen ja aika varovainenkin. Kummallakin joukkueella oli yksi jäähy, mutta kumpikaan ei ylivoimalla onnistunut. Erän viimeisellä minuutilla TPS lipsahti johtoon, kun Jani Forsströmin yritys syöttää poikittain kimposi Tappara-pakin luistimesta ohi hölmistyneen Hrachovinan.

Toisessa erässä Tappara paransi pelaamistaan ja sai enemmän aikaan hyökkäyssuuntaankin. TPS:llä ei ollut pitkään aikaan pahoja tilanteita, mutta neljä minuuttia ennen erän loppua se pääsi ylivoimalle. Sen aikana Lucas Ekeståhl-Jonsson pääsi laukomaan Oula Palven syötöstä kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

Tappara ei luovuttanut vaan nousi kolmannessa erässä tasoihin ylivoimaosumilla. Ensimmäinen niistä tasoitti pelin pomppuosumat, kun Mikko Lehtosen kiekontoimitus kohti maalia pomppi ja kimpoili ja lopulta TPS-pakki huitaisi sen itse Oskari Setäsen taakse. Maali merkittiin viimeisenä kirvesrintana kiekkoon osuneelle Juhani Jasulle. Erän puolivälin jälkeen Tappara pääsi uudelleen ylivoimalle, ja nyt iski Henrik Haapala, kun kiekon ylös tuonut Otso Rantakari syötti hyvin toiseen aaltoon. Erän lopussa Tappara onnistui vielä tappamaan alivoimansa. Ratkaisu piti hakea jatkoeristä.

Jatkoerässä Tappara joutui ensin ahdinkoon, kun se sai jäähyn väärästä vaihdosta. Se kesti kuitenkin alivoimansa ja sitä seuranneen parin minuutin vahvan TPS-jakson. TPS:n vahva jakso päättyi heidän omaan hyökkäyspäädyn jäähynsä. Tappara tarvitsi ylivoimaansa vain yhdeksän sekuntia, kun Kristian Kuuselan namupassi löysi Haapalan, jonka tinttasi Tapparalle voiton illan toisella maalillaan.

Tappara siis ryösti vierasedun ja johtaa sarjaa nyt 1-0. Finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa. Sarjan toinen ottelu pelataan perjantaina Hakametsässä. Liput otteluun Ticketmasterista.

Kuvat: Mikko Pylkkö, Mika Kylmäniemi