Tapparalle vierasvoitto Dixonin maaleilla!

Torstai 19.11. VS.

3 - 5
(0-1, 1-1, 2-3)

HIFK – Tappara     3-5 (0-1, 1-1, 2-3)

Tappara voitti toisen Liiga-illan kärkikamppailuista, kun se haki komeat vieraspinnat Helsingistä sarjaykkösen ja -kolmosen välisessä kamppailussa. Tappara voitti HIFK:n maalein 5-3 ja jätti helsinkiläiset nyt viiden pisteen päähän taakseen.

Raskaan maaottelutauon ja sen jälkeisen viikon jälkeen kirvesrinnat ovat nousseet taas voittavalle tasolle. Tämä oli taas jo kolmas peräkkäinen voitto-ottelu. Joukkue on todellakin ansainnut tähän väliin muutaman päivän pelitauon ja vapaan viikonlopun.

Tänään Helsingissä Tappara ratkaisi pelin kolmannessa erässä kolmella maalillaan, kun HIFK oli ensin noussut kahden maalin takaa tasoihin. Stephen Dixon iski noista kolmesta maalista kaksi ja Jan-Mikael Järvinen yhden. Ennen kolmatta erää Tapparan olivat vieneet kahden maalin karkumatkalle Veli-Matti Savinainen ja Patrik Laine.

Dixonille maalit olivat vasta kauden toinen ja kolmas. Laine katkaisi yhdeksän ottelun maalittoman putkensa. Järvinen keräsi tänään 1+1, ja Jani Lajunen sekä päätärskynsä jälkeen kokoonpanoon palannut kultakypärä Kristian Kuusela 0+2.

Vaikea avauserä, kaksi seuraavaa parempia

Tappara oli ensimmäisessä erässä pahoissa vaikeuksissa kotijoukkueen vahvan liikkeen kanssa. HIFK painoi peliä jatkuvasti Tappara-päätyyn ja sai myös useita hyviä maalipaikkoja. Yhteensä 27 kertaa tänään torjunut Tomi Karhunen piti Tapparan kuitenkin pelissä eikä päästänyt punapaitoja johtoon.

Vastoin pelitapahtumia Tappara meni johtoon ensimmäisestä kunnollisesta hyökkäyksestään seitsemän minuutin kohdalla. Veli-Matti Savinainen lapioi kiekon Ville Husson taakse, joka ehti torjua samassa tilanteessa ensin niin Kuuselan kuin Lajusenkin yritykset.

Jo avauserän lopulla tasoittumaan alkanut pelinvirtaus oli toisessa erässä jo täysin tasaista. Kumpikin joukkue teki yhden maalin, mutta Tapparalla oli niiden lisäksi useampi hyvä paikka lisäosumiin.

Patrik Laine laukoi ylivoimalla suoraan Kuuselan syötöstä Tapparan kahden maalin johtoon, mutta vain pari minuuttia myöhemmin IFK sai ensimmäisen kerran kiekon Karhusen taakse. Arttu Luttinen voitti Aleksi Elorinteen maalin edessä ja lakaisi reboundin sisään.

Erässä nähtiin vielä Karhusen torjuma Roope Hintzin läpiajo sekä viimeisellä minuutilla Lajusen paikka, jossa hän nosti kiekon jäässä makaavan Husson yli mutta samalla myös koko maalin yli.

Dixon pudotteli peikkoja niskastaan

HIFK tasoitti heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla, kun Joonas Rask pääsi lyömään kiekon Pekka Saravon hidastellessa tämän lavasta etukulmasta sisään. Kotiyleisö ehti jo innostua oman joukkueensa noususta, mutta Tappara lopetti ennenaikaisen innon lyhyeen kahdella nopealla osumalla.

Kauden aikana paljon maalipaikkoja hukannut ja luonut Stephen Dixon sai vihdoin karisteltua maalinteon peikkoja niskastaan, kun hän vei Tapparan uudelleen johtoon vain kaksi minuuttia IFK:n tasoituksen jälkeen. Maalia edelsi Jukka Peltolan vahva esityö. Heti seuraavasta hyökkäyksestä reilut puoli minuuttia myöhemmin Jan-Mikael Järvinen toimitti kiekon pienestä kulmasta maalille, jossa maalivahti Husso pudotti sen suojistaan taakseen maaliin.

Dixon ja Järvinen olivat asialla erän puolivälissä Tapparan viidennessä maalissa. Maalia edelsi Tapparan hieno ylivoimapyöritys, joka ei vielä poikinut erikoistilannemaalia, muuta samasta hyökkäysvyörytyksestä 12 sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen kiekko meni verkkoon. Järvinen heitti maalin takaa loistopassin, josta Dixon paukautti kiekon Husson taakse.

IFK sai lopussa vielä kavennuksen Mika Partasen komealla laukauksella ylivoimalla, mutta sen jälkeen se ei kyennyt uhkaamaan Tapparan voittoa enää mitenkään.

Tappara ja HIFK kohtaavat toisensa uudelleen jo ensi viikolla Tapparan 60-vuotisjuhlaottelun merkeissä Hakametsässä. Se peli pelataan reilun viikon päästä lauantaina, mutta vielä ennen sitä tiistaina Tappara kohtaa Hakametsässä SaiPan.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)