Lauantai 30.9. VS.

3 - 2
(2-2, 0-0, 1-0)

SaiPa – Tappara      3-2 (2-2, 0-0, 1-0)

Tapparan alavireinen syyskuu päättyi edelleen alavireisesti, kun se kävi Lappeenrannassa häviämässä SaiPalle. Kotijoukkue otti kauden toisen kolmen pisteen voittonsa maalein 3-2.

Tänäänkään voiton lipeäminen vastustajalle ei ollut edes vääryys. Tappara ei pelaa riittävän hyvin voittaakseen. SaiPakin pelasi tänään paremmin.

Tapparan hyökkäyspelaaminen oli tänäänkin hajanaista sekamelskaa, joka ei vain tuota maalipaikkoja. Joukkueen kumpikin osuma syntyi tänäänkin siniviivalta pakin laukauksesta. Nimekäs hyökkääjämateriaali on harmaata massaa, jossa yhden tai kahden pelaajan tasaisemmin hyvät otteet eivät kokonaisuutta kanna.

Ottelun viidestä maalista neljä tehtiin jo avauserässä. Veli-Matti Vittasmäki avasi maalinteon kauden ensimmäisellä osumallaan, mutta kolmessa minuutissa SaiPan Ahti Oksanen käänsi johdon kotijoukkueelle liigauransa kahdella ensimmäisellä maalilla. Mikko Lehtonen tasoitti ylivoimalla. Hänelle maali oli kauden toinen.

Toisessa erässä Tapparalla oli pitkiä kiekonhallintahetkiäkin, mutta oikein mitään kunnolla vaarallista Frans Tuohimaan maalilla ei nähty. SaiPa oli lähempänä johtomaalia, oli Kalle Maalahden rimakuti ja Oksanenkin haki ahnaasti hattutemppua.

Kolmannen erän alussa SaiPa meni johtoon. Sen kaikki maalit teki pelin selvästi paras ketju Oksanen – Cody Kunyk – Nättinen. Nättinen teki pienestä kulmasta reboundista voittomaaliksi jääneen osuman.

Tappara piti kiekkoa hyökkäysalueella viimeiset 7-8 minuuttia, mutta ei päässyt kertaakaan murtautumaan kunnon maalitilanteeseen. Pari viivatoimitusta maalille tuli, mutta Tuohimaa torjui. SaiPa piti johtonsa loppuun saakka.

14 peliä putkeen pelanneelle Dominik Hrachovinalle tänään 30 torjuntaa. Aleksi Salonen jätti pelin kesken toisessa erässä torjuttuaan yhden SaiPa-laukauksen.

Parempia joukkueotteita etsitään seuraavaksi Champions Hockey Leaguen merkeissä. Keskiviikkona Hakametsään saapuu slovakialainen HC 05 Banská Bystrica.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi ja Mikko Pylkkö)