Torstai 27.10. VS.

2 - 1
(0-0, 2-0, 0-1)

Jukurit – Tappara       2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

Tappara hävisi historiansa ensimmäisen ottelun Mikkelin Jukureita vastaan. Vähämaalisiin otteluihin erikoistunut Jukuri-joukkue piti Tapparan maalitykit lähes täysin aseettomina ja voitti 2-1.

Jukurit pelasi erittäin luisteluvoimaisen ja energisen ottelun. Tappara puolestaan lähti peliin aivan diesel-vaihteella eikä vain ehtinyt tehdä mitään vauhdikkaamman kotijoukkueen paineessa. Kolmanteen erään Tappara löysi paremman temmon ja kamppailuasenteen, mutta ei kyennyt kääntämään kahden maalin tappioasemasta itseään pisteille.

Vähän tylsähän matsi oli, ennen kaikkea totta kai Tapparan saamattomuuden vuoksi. Kumpikaan joukkue ei saanut aikaiseksi edes 20 laukausta kohti maalia, loistavia maalitilanteita oli vain kourallinen. Lopussa sentään kotiyleisö sai jännittää voittonsa puolesta.

Veli-Matti Savinainen ohjasi ylivoimalla jo kauden kymmenennen osumansa. Dominik Hrachovina oli torjuntavuorossa.

Tappara kaksi erää todella vaisu

Tappara ei saanut pelin kahteen ensimmäiseen erään aikaiseksi mitään. Avauserässä se sai lauottuakin vain kahdesti kohti maalia. Jukurit oli selvästi parempi, mutta ei sekään säännöllisesti kunnollisille maalipaikoille päässyt, vaikka kolmesti pääsi pelaamaan ylivoimaakin.

Toisessa erässä sama homma jatkui. Tapparalla ei vieläkään ollut kuin yksi tai kaksi mahdollisuutta tehdä maali, kun Jukurit paineisti koko kentän pituudelta. Hyökkäyksiin lähdöt olivat vaikeita, keskialueesta ei päästy vauhdilla yli, hyökkäysalueella ei vain ollut tilaa laukoa. Jukurit pelasi hyvin.

Kotijoukkue iski toisen erän lopussa minuuttiin kaksi maalia. Ensin Joonas Kalliola lakaisi maalin edestä kiekon Dominik Hrachovinan haaroista sisään. Heti perään Jani Lajunen sai jäähyn, jonka aikana Turo Asplund laukoi Jukurit kahden maalin johtoon.

Kolmannessa erässä Tappara pesi vähän kasvojaan, kun se sai nyt paineen täysin Jukurien alueelle. Erä pelattiin ns. yhtä maalia, ja Jukuri-maalivahti Sami Rajaniemi joutui torjumaan jo ihan oikeita tilanteitakin. Jukurien puolustustaistelua auttoi vielä kolmannen erän varsin väljä tuomarilinja, jossa jäähyjä ei vihelletty.

Paitsi yksi jäähy tuli: kiekko katsomoon, ei tulkinnanvaraa, pakko viheltää. Tappara pääsi ylivoimalle ja sai siitä elämänlangan, kun Veli-Matti Savinainen ohjasi Henrik Haapalan kovan syötön maaliin.

Reilut kuusi minuutti oli aikaa tasoitukselle, mutta siinä ei onnistuttu.

Jukureille pinnat, mutta paljon saa tappiostaan ottaa piikkiinsä Tappara ihan itse. Vastustaja oli hyvä, mutta kyllähän Tapparan huonoa asennetta oikein alleviivasi se totaalinen muutos kolmanteen erään, kun joukkueen oli pakko alkaa pelata ja yrittää. 20 minuuttia ei tässä sarjassa yleensä riitä ketään vastaan, eikä ainakaan silloin, kun vastustaja pelaa oikeasti hyvin.

Lauantaina Hakametsässä HIFK. Sen jälkeen parin viikon tauolle.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)