Tappara ilkeä vieras TPS:n juhlaottelussa

Lauantai 24.10. VS.

2 - 7
(0-5, 0-1, 2-1)

TPS – Tappara     2-7 (0-5, 0-1, 2-1)

Tappara täräytti Turussa oikein kunnolla, kun se kävi pilaamassa TPS:n kunniagallerian avajaisjuhlat peräti maalein 7-2. Jo avauserässä kirvesrinnat pistivät taululle hurjat viisi maalia ja hoitelivat pelin loppuun tyylikkäästi, vaikka kotijoukkue pääsikin pelin kaksi viimeistä maalia tekemään.

Aiemmin tällä kaudella Tappara teki pelissä kahdeksan maalia, joissa jokaisessa oli eri tekijä, mutta nyt tässä maalijuhlassa maalintekijöitä oli vain kolme. Jani Lajunen iski peräti hattutempun, Jan-Mikael Järvinen ja Arttu Ilomäki taas pistivät kiekon kahdesti pussiin kumpikin. Kristian Kuusela syötti kolme maalia, ja Jukka Peltolakin pääsi kahteen syöttöpisteeseen.

Ottelun erikoisuus oli TPS:n kaksi maalivahdin vaihtoa. Teemu Lassila aloitti, tuli sivuun vajaan 16 minuutin pelin ja kolmen maalin jälkeen, mutta kun toinen kassari Aleksandar Georgiev päästi kaksi torjumatta kertaakaan, Lassila palasi tolppien väliin erätauon jälkeen.

Tappara-maalissa Tomi Karhunen joutui torjumaan peräti 41 kertaa, mikä kertoo siitä, ettei TPS missään vaiheessa luovuttanut tai lannistunut. Sekin korostaa Tapparan hyvää esitystä tänään.

Hurja ensimmäinen erä!

Avauserä oli Tapparalta suorastaan hämmentävä esitys. Myös TPS aloitti pelin hyvin ja vaikutti olevan asenteella pelissä mukana, mutta Tappara vain takoi kotijoukkueen jäänrakoon. Tietysti apuna oli pientä kiekon pomppimista ja ehkä epätavallisenkin hyvää onnistumista, mutta mikään ei voi kiistää sitä seikkaa, etteikö Tappara pelannut suorastaan erinomaista lätkää.

Lajunen runnoi Atte Mäkisen laukauksen reboundista 0-1. Järvinen laukoi upean rannekudin mailakäden puolelle takaylänurkkaan 0-2. Ilomäki nautiskeli Lassilan seikkailessa tyhjiin 0-3. Järvinen ohjasi Peltolan syötöstä 0-4, ja vain 21 sekuntia myöhemmin Lajunen laukoi Georgievin torjunnan läpi viidennen maalin.

Toisessa erässä tahti hiipui, mutta lähinnä vain tuloksellisesti. Ilomäki sooloili erän ainoan maalin, mutta muutenkin mentiin Tapparan komennossa. TPS ei huippupaikoille päässyt, ja Karhunen maalissa hoiteli kaiken varmuudella.

Kolmannessa erässä ei ihmeitä esitetty. Lajunen täydensi hattutemppunsa ylivoimalla Kuuselan tolppakudin jälkeen, jonka jälkeen 0-7 -lukemissa TPS pääsi lohduttelemaan kannattajiaan kahdella kavennusosumalla. Tomi Kallio survoi luistimella ensimmäisen, ja Lauri Tukonen sooloili komeasti toisen. Karhunen joutui torjumaankin 16 kertaa kotijoukkueen painaessa.

Tappara sarjataulukon ykköspaikalle

Voitolla Tappara nousi Liigan kärkeen, kun Lukko ja HIFK samaan aikaan hävisivät. Tappara on myös eniten maaleja Liigassa iskenyt joukkue. Se on hurja muutos viime syksyyn, jolloin maaleja ei tahtonut syntyä millään.

Hyvin meni tänään ja hyvin on mennyt koko syksy. Tappara on pelannut hyvää, iloista kiekkoa illasta toiseen ja sen voi lukea myös kaikista tilastoistakin. Tai ei ihan kaikista – kun ylivoimapeliin saadaan pyörityksen lisäksi vielä lisää tehojakin, niin mitäköhän sitten tapahtuu!

Tappara jatkaa (ennakkoon) kovia vieraspelejä tiistaina, kun se kohtaa SaiPan Lappeenrannassa. Kotikaukalossa ollaan keskiviikkona, silloin vastassa Blues.