(1-0, 1-2, 0-0, 1-0)

Tappara – Sport     3-2 (1-0, 1-2, 0-0) ja
Ottelun kuvagalleria
Nelosen maalikooste tulossa

Tappara ja Sport jatkoivat tasaisia kohtaamisiaan kolmannellakin kerralla Hakametsässä pelattaessa. Tappara on voittanut nämä kaikki yhden maalin erolla: tänään lukemiksi tuli 3-2, mutta vasta jatkoajalla, joten Sportkin sai yhden pisteen.

Kaksikon tasaisuutta kuvastaa se, että Vaasassa pelatuista peleistä kaikki kolme menivät voittolaukauskilpailuun. Kaikki kuusi peliä päättyivät siis maalin erolla, neljä kertaa vasta lisäminuuteilla varsinaisen peliajan jälkeen.

Tänään Tappara meni toisen erän alussa johtoon jo 2-0, kun Stephen Dixon ja Jukka Peltola olivat tehneet maalit. Sport taisteli kuitenkin vielä tasoihin. Ratkaisuniitin pelille iski Patrik Laine, joka laukoi kiekon verkkoon, kun jatkoaikaa oli pelattu 1:47.

Tarkkaa puolustuspeliä

Tänään pelattiin taas kovasti puolustuksen kautta. Kummallekin maalivahdille, Tapparan Tomi Karhuselle ja Sportin Mika Järviselle, merkittiin alle 20 torjuntaa. Kumpikin joukkue oli keskialueella niin tehokas ja tuhokas, ettei avoimille laukaisupaikoille juuri tahdottu päästä.

Ylivoimaa oli tarjolla taas niukasti. Sport pääsi yrittämään kolme kertaa ja osui niissä yhden kerran. Tapparalle ylivoimakertoja tuli vain kaksi, niistä toinen vaasalaisten katsomoon asti kohonneesta kiekosta. Tänäänkin vastustaja siis tuomareiden mielestä rikkoi Tapparan pelaajaa ylivoimapelin arvoisesti vain yhden kerran koko 62 minuutin aikana. Tästä on tullut Tapparan peleihin viime aikoina melkoinen trendi.

Tapparakin kuitenkin osui jäähyjen aikana. Jukka Peltolan läpiajomaalin aikana kummastakin joukkueesta istui mies boksissa, joten osuma merkittiin tasavajaalla tehdyksi. Avausmaalinsa Tappara oli tehnyt ensimmäisessä erässä, kun Aleksi Salonen laukoi kiekon maalille, ja Stephen Dixon pisti maalivahdin torjuman kiekon sisään. Osumaan ensimmäisen Tappara-tehopisteensä sai myös Juhani Jasu.

Sport kavensi toisessa erässä ylivoimalla, kun Charles Bertrand pääsi laukomaan maalinedusruuhkassa pomppineen kiekon Karhusen taakse. Saman erän lopussa Bertrand toimi syöttäjänä, kun Tero Koskiranta oli unohdettu maalin kulmalle ja hän käänsi pelin tasoihin.

Laineelle kauden toinen jatkoaikamaali

Tappara oli aloittanut pelin ihan hyvin, mutta jotenkin menosta loppui vauhti toisen erän aikana. Kolmannen erän alussa Sport hallitsi peliä pitkiä toveja ja oli lähempänä johtomaalia, mutta Tappara tuli taas erän lopussa vahvasti. Kunnes kolme minuuttia ennen loppua Aleksi Elorinne sai jäähyn korkeasta mailasta, vaikka Sport-pelaajaan osunut maila taisikin kuulua omalle joukkuekaverille.

Pelin jälkimmäisellä puoliskolla Tappara oli ollut vaikeuksissa Sportin keskialueen sumpun kanssa. Kotijoukkue ei tahtonut päästä siitä millään läpi kunnon hyökkäyksiin. Jatkoajalla kentältä poistettiin neljä liikkuvaa palasta, ja se sopi Tapparalle hyvin.

Maali syntyi, kun ensin Jan-Mikael Järvinen piti kiekkoa hyökkäysalueella pitkän aikaa, antoi sen lopulta Patrik Laineelle, joka haki itselleen tilaa laukoa ja pisti kiekon Mika Järvisen mailapuolelta sisään. Osuma oli Laineelle kauden toinen voittomaali jatkoajalla.

Teemu Aalto oli edelleen poissa, mutta lienee pelikuntoinen jo ensi viikolla. Kaikkia miehiä tarvitaankin, sillä edessä on neljän ottelun härkäviikko: neljä peliä itse asiassa viiden päivän sisällä.

Viikko alkaa tuplakierroksella Ässiä vastaan. Tiistaina pelataan Hakametsässä klo 18:30 ja keskiviikkona kokeillaan uudelleen Porissa.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)