Lauantai 21.4. VS.

2 - 1 (ja)
(0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

Kärpät – Tappara      2-1 (0-0, 0-1, 1-0) je

Tappara on nyt ennennäkemättömän hankalassa paikassa, kun sen pitää voittaa Kärpät neljä kertaa peräkkäin yltääkseen mestaruuteen. Kärpät laittoi kirvesrintojen selät seinää vastaan ottamalla jo kolmannen voittonsa kolmessa finaalipelissä. Nyt mentiin jatkoerään, jossa kotijoukkueen Juha Koivisto ratkaisi, kun lisäaikaa oli pelattu 18:34.

Kärppien voittolukemat kolmannessa ottelussa 2-1. Voitot nyt siis 3-0.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi jäähy kummaltakin. Tappara tappoi oman alivoimansa hyvin, mutta sen ylivoimamahdollisuus tuli vasta puoli minuuttia ennen taukoa, joten se jakautui hankalasti kahteen erään.

Ylivoimaosumaa ei syntynyt, mutta toisessa erässä Tappara meni johtoon. Matti Järvinen istui ensin kevyesti saamansa kakkosen loppuun saakka ja jonkin aikaa jäähyltä pääsynsä jälkeen hän pääsi läpiajoon Veli-Matti Vittasmäen loistosyötön ansiosta. Järvinen onnistui harhauttamaan Veini Vehviläisen. Maalin jälkeen Tappara sai ylivoimatilaisuuden, mutta se puoli pelistä yskii edelleen.

Kolmannessa erässä Kärpät sai tasoituksen kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Julius Junttila ohjasi Ville Leskisen heiton ohi Dominik Hrachovinan. Erän lopussa kumpikin haki ratkaisuosumaa, Tappara kenties jopa hanakamminkin, mutta jatkoerään mentiin.

Jatkoerän alun hallitsi Kärpät, joka sai ylivoimatilaisuuden, mutta ei tulosta. Saamansa jäähyn tapettuaan Tappara paransi ja vei peliä, pääsi myös sekin ylivoimalle, mutta ei onnistunut. Päädystä päätyyn mentiin, kunnes Kärpät sai pysäytettyä Tapparan purkuyrityksen siniviivalle, käänsi takaisin ja Koivisto pääsi laukomaan Nicklas Lasun syötöstä ratkaisumaalin.

Seuraavalla voitolla Kärpät vie siis mestaruuden. Tappara tarvitsee neljä voittoa. Niitä voittoja ei onneksi tarvitse ottaa kaikkia kerralla vaan pikkuhiljaa yksi kerrallaan. Ensimmäinen pakkovoitto on maanantaina Hakametsässä.

Kuva: Saana Hakala