Torstai 16.8. VS.

2 - 5
(0-1, 0-4, 2-0)

TPS – Tappara 2-5 (0-1, 0-4, 2-0)

Tappara jatkoi harjoituskauttaan kolmannella harjoituspelillään ja edelleen voitokkaana. Nyt pelattiin Salossa, vastassa TPS, ja loppulukemat kirvesrintojen hyväksi 5-2.

Ottelu ratkesi toisessa erässä, johon Tappara lähti maalin johdossa Juhani Jasun avauserässä tekemän ylivoimaosuman peruina. Toisessa erässä Tappara osui peräti neljästi, kun Jere Karjalainen teki kaksi maalia, Otto Rauhala yhden ja Jasukin onnistui pelissä toisen kerran. Otso Rantakari oli syöttäjänä kolmessa ensimmäisessä Tappara-maalissa.

Kolmannessa erässä Tappara nosti vähän jalkaa kaasulta, ja TPS sai pari kavennusosumaa. Elmeri Eronen maalasi ylivoimalla, Ilari Filppula tasakentällisin.

Maalivahteina kummallakin oli joukkueen tämän kauden uudet hankinnat. TPS:n norjalainen Henrik Haukeland torjui 15 kertaa, Tapparan Niklas Bäckström torjuntoja oli kolme enemmän.

Tappara pelasi suurin piirtein samalla kokoonpanolla kuin Tampere Cupin paikallispelissä. Tähän mennessä harjoituspeleissä pelanneista pelaajista sivussa olivat Otto Mäkinen, Sami Moilanen, Matias Lehtonen ja Miska Kukkonen.

Kirvesrintojen viimeinen harjoitusottelu ennen Champions Hockey Leaguen alkua pelataan viikon päästä perjantaina Lohjan jäähallissa. Vastassa silloin on Ruotsin mestari Växjö Lakers.

Kuva: Mika Kylmäniemi