Perjantai 4.12. VS.

7 - 5
(3-2, 3-3, 1-0)

KooKoo – Tappara     1-2 (0-0, 1-0, 0-1) ja

Tappara tuntui kärsivän jonkinlaista juhlapelikrapulaa, kun se lähes viikon tauon jälkeen pelasi Kouvolassa KooKoota vastaan. Vaikka voitto jatkoajalla tulikin, Tappara pelasi huonon pelin. Loppulukemat raskaan katsottavan jälkeen kirvesrinnoille 2-1, ja samoin numeroin myös jakoon sarjapisteet Tapparan ja KooKoon välillä.

Jatkoaikaratkaisija oli sama mies kuin joukkueiden ensimmäisessäkin kohtaamisessa Kouvolassa. Viiden viikon sairauslomalta kokoonpanoon palannut Arttu Ilomäki napautti Kristian Kuuselan syötöstä kiekon ohi Frederic Cloutierin, kun jatkoaikaa oli pelattu reilut kolme minuuttia.

Jatkoajalle Tapparan oli vienyt Henrik Haapalan maali, joka tasoitti ottelun kolmannen erän alussa lukemiin 1-1. Pistepörssikärki Kuusela oli syöttäjänä siinäkin osumassa.

Tappara olisi saattanut joutua jättämään kaikki pisteet Kouvolaan, ellei maalivahti Tomi Karhunen olisi torjunut tarkasti. Erinomainen oli myös Cloutier toisessa päädyssä.

Peliote katosi tyystin toisessa erässä

KooKoo vei pelin alkuminuutteja, mutta ensimmäisen erän vanhetessa Tappara oli kentällä täysin suvereeni. Joukkueiden välinen tasoero näkyi kaikessa muussa paitsi maalisarakkeessa. Siitä taas piti huolen sekä Cloutierin hyvät torjunnat että Tapparan vähän kevyet yritykset avopaikoissa. Tekemisen meininki puuttui.

Varsinkin joukkueiden pelatessa tasavajaalla Tappara loi paikan toisensa jälkeen. Paras niistä oli Aleksi Elorinteen pystysyötön tarjoama läpiajo Kuuselalle, mutta Cloutier piti länget kiinni.

Toisen erän alkupuoliskollakin Tappara oli vielä pelin päällä, mutta sen esitys alkoi hiipua koko ajan, varsinkin hyökkäysalueella. Patrik Laineella oli hyvä laukaus Jan-Mikael Järvisen poikkisyötöstä, mutta senkin Cloutier ehti poimimaan.

Kahdeksan minuutin pelin jälkeen kirvesrintojen nelosketjun Miika Heikkilä heitti omalla alueella poikkisyötön, jonka KooKoon Ryan O´Connor katkaisi ja pääsi maalipaikkaan. Sen jälkitilanteesta Anthony Guttig sai lusikoitua kiekon maaliin vieden kotijoukkueen johtoon.

Maalin jälkeen Tapparan peliajatus hukkui ihan täysin. Se syötti heikosti ja veteli yhden miehen soolokuljetuksia kiekonmenetyksiin saakka. Se sai pelin ensimmäisen ylivoiman tässä vaiheessa, muttei päässyt kiekon kanssa edes hyökkäyssiniviivan yli.

Ilomäki sairastuvalta ratkaisijaksi

Kolmannessa erässä Tapparalta näkyi vähän elonmerkkejä, mutta myös täysin käsittämättömiä nukahduksia. Kohokohta oli ykkösketjun hieno suora hyökkäys, joka päättyi Henrik Haapalan tasoitusmaaliin.

Ylivoimaakin oli tarjolla kolmannessa erässä kahteen otteeseen, samoin tasavajaatilanne, jonka olisi luullut sopivan taitavammalle vierasjoukkueelle. Päinvastoin, neljällä neljää vastaan mentiin täysin kotijoukkueen komennossa. Ylivoimalla oman pään aloituksen jälkeen Tappara päästi vastustajan Matthew Watkinsin marssimaan suoraan maalille. Onneksi hän laukoi yli.

Jatkoaikaa pyörittiin kolme minuuttia, jona aikana nähtiin vain pari Patrik Laineen hyvää rystylaukauksiin päättynyttä soolohyökkäystä. Peli ratkesi, kun kiekko saatiin hyökkäysalueella hyvässä vauhdissa olleelle Kuuselalle, joka lähti kiertoon ja löysi Ilomäen vapaana maalin edestä.

Tappara jatkaa vieraskiertuetta heti huomenna Lappeenrannassa. Siellä pitää olla paljon terävämpi ja kovempi kuin tänään.

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)