Tiistai 22.1. VS.

0 - 0
()

Tappara – KalPa 4-1 (1-1, 3-0, 0-0)

Tiistain ainoassa Liiga-kamppailussa Tappara sai Hakametsään vastaansa KalPan. Muutama viikko sitten joukkueet kohtasivat toisensa samassa paikassa. Maaliero kirvesrintojen eduksi oli tälläkin kertaa sama kuin silloinkin, loppulukemat nyt 4-1.

Matias Lehtonen laukoi uransa ensimmäisen liigamaalin kymmenennessä ottelussaan. Niko Ojamäki teki jo kauden 19:nnen maalinsa ja Juhani Jasukin rikkoi 10 maalin rajan. Jan-Mikael Järvinen keräsi 1+1. Maalissa starttivuoron oli saanut Niklas Bäckström.

Tasaisen ensimmäisen erän alkua hallitsi Tappara, mutta erä vanhetessa myös KalPa pääsi paremmin peliin mukaan. Tappara avasi maalinteon jo neljännellä minuutilla ensimmäisestä ylivoimamahdollisuudestaan, kun Anton Levtchi passasi takatolpalle Jasulle paikan lyödä kiekko tyhjiin KalPa-vahti Jonathan Iilahden taakse. Vieraiden tasoitus oli yhtä hieno, kun nyt KalPan päästyä ylivoimalle Eetu Luostarinen syötti viereensä Frank Gymerille, joka ohitti Bäckströmin.

Toisessa erässä Tappara repäisi kolmen osuman edestä. Kolmen minuutin kohdalla Lehtonen katkaisi hyökkäysalueella KalPan syötön ja räväytti ensimmäisen liigamaalinsa komealla rannekudilla. Ojamäki toisti rannelaukauksen mallin yhdeksän minuuttia myöhemmin, ja vajaa minuutti sen jälkeen Jan-Mikael Järvinen pomputteli kiekon taas Iilahden taakse. Erässä nähtiin myös ikävä loukkaantuminen, kun Tapparan tuore nuorten maailmanmestari Sami Moilanen työnnettiin pää edellä päin laitaa. Nuorukaisen peli jäi siihen, KalPa ei saanut jäähyä.

Tappara pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, lisämaalia ei kuitenkaan syntynyt. Kahdeksan minuuttia ennen loppua, Tapparan ollessa taas ylivoimalla, Anton Levtchiä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Iilahti kuitenkin torjui Levtchin rankkariyrityksen. Kaksi minuuttia ennen loppua KalPa veti Iilahden pois maaliltaan. Tolpassa kiekko kävi mutta kavennustakaan ei syntynyt. Tappara palasi taas vottojen tielle.

Tappara jatkaa kotikaukalossa heti torstaina viikon toisessa kotiottelussaan. Silloin vastassa on Rauman Lukko. Liput saat napattua tämän linkin takaa.

Kuvat: Mika Kylmäniemi