Perjantai 29.1. VS.

0 - 3
(0-1, 0-1, 0-1)

Tappara – Sport     3-2 (0-0, 2-2, 1-0)

Tappara ja Sport pelasivat tänään ensimmäisen ottelun kahden peräkkäisen pelipäivän keskinäisestä tuplastaan. Hakametsässä pelattu peli päättyi kotijoukkue Tapparan voittoon maalein 3-2. Voitto oli Tapparalle viides peräkkäin.

Tämäniltainen oli Tapparan ja Sportin neljäs keskinäinen ottelu tällä kaudella. Ne kaikki ovat päättyneet yhden maalin erolla, kaksi kertaa vielä voittolaukauskilpailussa. Molemmat Hakametsän-pelit ovat olleet kotivoittoja, Vaasassa on vedetty vl-kisavoitot puoliksi. Huomenna joukkueet kohtaavat taas Vaasassa.

Tänään Tapparasta Jukka Peltola ja Arttu Ilomäki tekivät maalin mieheen ja syöttivät toistensa osumat. Ilomäen kolmannessa erässä tullut osuma oli hänelle jo kauden kahdeksas pelin voittomaali. Myös Kristian Kuusela osui taas ja vankisti asemaansa Liigan pistepörssin kärjessä.

Peruspeli ilman kummempaa sykettä

Kumpikin joukkue pelasi nyt kolmannen ottelunsa neljään päivään. Ehkä rasituskin alkoi jo vähän näkyä, sillä tasollisesti tai vauhdillisesti peli ei noussut kovin korkeaksi. Tasainen se oli, kummallakin joukkueella oli hyvät hetkensä, mutta varsinaisia huippusuorituksia ei tänään montaa nähty.

Avauserän ensimmäinen puolisko oli Tapparan parasta. Se hallitsi peliä ihan täysin, mutta ei saanut Sport-maalissa yllätyskomennuksen tolppien väliin saanutta Timo Niemeä ohitettu. Kristian Kuuselalla ja Patrik Laineella oli parhaat paikat.

Loppuerästä peli tasoittui ja toisessa erässä se kääntyi jopa Sportin viemäksi. Tappara kuitenkin teki pelin ensimmäisen maalin, kun Tappara-kippari Peltola teki hienon maalin yhdellä kädellä laukoen. Vähän myöhemmin toisen erän alussa Peltola kilautti kerran tolppaankin.

Sport kuittasi Tapparan johtomaalin minuutissa Tuomas Vänttisen päästessä lakaisemaan kiekon tyhjiin maalin edestä, kun Niko Peltola oli vienyt Tappara-maalissa torjuntavuorossa olleen Dominik Hrachovinan sivuun. Muutama minuutti myöhemmin Sportin Teddy Da Costa vei vieraat ylivoimalla johtoon. Hänen kova lyöntilaukauksensa upposi Hrachovinan torjunnan läpi maaliin.

Välillä toisessa erässä selvästikin alakynnessä ollut Tappara sai ryhdistäydyttyä erän loppua kohti ja onnistui tasoittamaankin. Kristian Kuuselan ja Jan-Mikael Järvisen yhteistyö poiki hienon maalin suorasta hyökkäyksestä.

Kolmannessa erässä Tappara piti Sportin suhteellisen hyvin kurissa ja vaikkei itse hyökkäyspelissään todellakaan säkenöinyt, niin jotenkin sen maali tuntui koko ajan todennäköisemmältä kuin vieraiden. Asiaa auttoi toki kaksi peräkkäistä ylivoimapeliäkin, vaikkei niistä osumaa syntynytkään.

Noin erän puolivälissä Arttu Ilomäki onnistui ohittamaan Niemen hanskapuolelta etukulmavedolla. Hetkeä aiemmin Ilomäellä oli ollut jopa parempikin maalipaikka, mutta toista yritystä vielä tarvittiin.

Lopussa Sport yritti tavalliseen tapaan ilman maalivahtiakin pelaten, mutta Tappara kesti.

Huomenna neljäs peli viiteen päivään

Ilomäki ja Peltola olivat siis illan tehokaksikko kahdella tehopisteellään mieheen. Maalissa Hrachovina torjui 26 kertaa, toisen päädyn Niemi vain 18. Tapparalla on viime aikoina ollut vähän tuollaista laukausten säästelyä ilmassa, mutta toki maalimäärät ovat pysyneet kunnossa siitä huolimatta. Laatua siis tuntuisi olevan.

Huomenna sama kaksikko kohtaa toisensa uudelleen siis Vaasassa. Jos tänään oli vähän väsyneen oloista menoa kentällä, niin miten huomenna, kun kummallakin joukkueella riittää matkaa pelipaikalle, ja ottelu on molemmille neljäs viiteen päivään. Tapparalla pelejä on yhdeksän päivän sisään kuusi.

Ensi viikolla Tappara pelaa vain kotona. Kotimatsit ovat keskiviikkona JYPiä vastaan ja perjantaina TPS:ää vastaan.

Tero Aalto (Kuvat: Jarno Hietanen)