2 - 1
(0-0, 0-1, 2-0)

Tappara – Lukko     2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
Ottelun kuvagalleria

Tappara palasi kotivoittojen tielle kolmen peräkkäisen tappion jälkeen, kun se tänään kaatoi Rauman Lukon maalein 2-1. Tiukille meni tälläkin kertaa, sillä Tappara nousi voittoon vasta kolmannessa erässä. Voittomaali syntyi vain puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Voittomaalin räväytti Jere Karjalainen, joka sai maalin takaa “toimistosta” mahtilätyn Henrik Haapalalta. Karjalaiselle maali oli jo kauden kuudes. Kelloon jäi aikaa 30 sekuntia. Tapparan tasoitusmaalin kolmannessa erässä oli räpännyt Otso Rantakari kauden toisella osumallaan.

Voitto piti kirvesrinnat sarjakärjessä, kun kuudesosa runkosarjasta on pelattu.

Väärin hylätty maali tahmasi pelin

Avauserä päättyi maalittomana, vaikka Tappara kerran kiekon saikin Lukko-maalivahti Antti Karjalaisen selän taakse. Tilanne syntyi ylivoimalla ja maali olisi ollut Jan-Mikael Järviselle kauden ensimmäinen. Ottelun toinen päätuomari kuitenkin hylkäsi maalin, kun samaan aikaan Jukka Peltolan luistin kävi maalialueella maalivahdin takana. Maali oli täysin väärin hylätty, sillä maalivahdin torjuntatyötä ei häiritty lainkaan.

Hylätty osuma vähän tyhjensi palkeita ja siihen mennessä suht ok Tappara-esitys alkoi vähän valahtaa. Toisessa erässä peli oli jo suorastaan tylsää. Onneksi Tappara heräsi kuitenkin kolmanteen erään.

Lukolla oli ollut ensimmäisessä erässä hyvä paikka, kun NHL-leiriltä kauden ensimmäiseen liigapeliinsä palannut Aleksi Saarela pelattiin läpiajoon, mutta Dominik Hrachovina hoiteli hommansa. Toisessa erässä vieraat menivät johtoonkin, kun Heikki Liedes sai laidasta pompanneen ns. kenttämestarin erikoisen lapaansa ja pääsi vauhdilla vapaasti maalille kiertämään Hrachovinan.

Kolmannessa erässä Tappara sai karistettua lyijypainoja jaloistaan ja punnersi ensin tasoihin ja sitten ohi. Otso Rantakari tasoitti, kun erää oli pelattu seitsemän minuuttia. Hän sai pelattua Lukon kärkipeittäjän hiukan sivuun laukausta varten, ja terävä ranneveto hyvän maskin takaa meni maalivahti Karjalaisen olkapään yli sisään.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Tappara sai hyvän paineen Lukko-alueelle. Lukko oli pitkän kiekon jälkeen pakotettu aikalisään, mutta siitäkään ei ollut apua. Aloituksen jälkeen raumalaisilla oli parikin paikkaa purkaa kiekko keskialueelle, mutta Tapparan ykkösketju teki loistavaa karvaustyötä ja piti hyökkäyksen elossa.

Lopulta kiekko pelattiin Lukon maalin taakse, jossa Haapala haki ratkaisupaikkaa ja löysi lopulta Jere Karjalaisen maalin edestä. Tämän suora laukaus ohitti maalivahtikaiman ja Tappara vei täyden pistepotin.

Savinainen palasi peliin

Reilun viikon ja CHL-pelit mukaan lukien neljä matsia sivussa ollut Veli-Matti Savinainen palasi tänään kokoonpanoon. Sivussa Tapparalta ovat loukkaantuneet Arttu Ilomäki ja Niko Tuhkanen.

Tappara on nyt kolme pistettä muita edellä sarjataulukossa, mutta totta kai runkosarja on vielä aivan alkutekijöissään. Kauden alku on silti ollut Tapparan parhaita pitkään aikaan, vaikka viimeisissä peleissä vähän nihkeämpää onkin ollut.

Seuraavaksi Tappara pelaa lauantaina Lahdessa Pelicansin 20-vuotisjuhlaottelun vieraana. Kotikaukalossa Tappara nähdään ensi tiistaina HPK:ta vastaan.