Tappara lopetti CHL-alkulohkovaiheen tyylillä

Tappara – Djurgården      5-1 (2-0, 0-1, 3-0)

Tiistaina Hakametsässä pelattiin Champions Hockey Leaguen E-lohkon viimeinen ottelu Tapparan ja ruotsalaisen Djurgårdenin välillä. Lohkovoiton jo ennen peliä varmistanut Tappara paketoi lohkovaiheen vielä kunnialla, kun se otti viimeisestäkin pelistä voiton 5-1.

Tapparan kokoonpanossa nähtiin tuoreita kasvoja, kun viimeisin pakkihankinta Elias Fälth napattiin heti kokoonpanoon, ja myös A-nuorten 17-vuotias Patrik Puistola pelasi ensimmäisen Tapparan miesten joukkueen pelinsä. Kehissä oli kokonainen junioriketju Puistola (s. 2001), Kristian Tanus (s. 2000) ja Kasper Simontaival (s. 2002), mutta nuoret pärjäsivät mainiosti ruotsalaisten kanssa. Huilausvuoron tässä vaiheessa saivat Otto Rauhala, Kristian Kuusela, Jarkko Malinen ja Tuukka Mäntylä. Maalissa torjui Christian Heljanko.

Elias Fälth avasi Tappara-uransa mainiosti laukomalla toisella kiekkokosketuksellaan pelivälineen maaliin saakka. Anton Levtchi (1+1 tänään) teki kauden ensimmäisen maalinsa, kun taas Niko Ojamäki ja Matti Järvinen laukoivat jo neljännet CHL-osumansa. Joona Luodolle illan maali oli toinen tämän kauden CHL:ssä.

Tappara meni johtoon pelin viidennellä minuutilla, kun Fälth veti maskin takaa ranteella kiekon ohi hölmistyneen Djurgården-vahti Robin Jensenin. Neljä minuuttia myöhemmin Levtchi siirsi Jan-Mikael Järvisen oivaltavasta syötöstä kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Erän loppupuolella vieraat pääsivät kokeilemaan kahdesti ylivoimalla, mutta turhaan. Viimeisenä lukkona Heljanko otti erässä peräti 14 torjuntaa.

Toisessa erässä Tappara vähän hukkasi fokustaan, otti jäähyjä ja vieraat saivat hallinnan. Tappara kesti kaksi jäähyään, mutta välittömästi jälkimmäisen niistä päätyttyä Djurgården kavensi. Emil Bemström laukoi kiekon Heljangon taakse suoraan Jacob Josefsonin syötöstä. Erän loppupuolella Tappara sai kaksi peräkkäistä ylivoimapeliä, mutta terävyys oli kateissa. Viimeiseen erään lähdettiin Tapparan maalin johdossa.

Tappara pääsi ylivoimalle myös kolmannen erän alussa ja nyt toimi: Ojamäki pyssytti kirvesrinnat taas kahden maalin johtoon. Muutenkin päätöserä oli taas Tapparalta vahvaa peliä. Yhdeksän minuuttia ennen loppua Joona Luoto viimeisteli lukemiksi 4-1 Levtchin mahtisyötöstä. Djurgården otti jo kuusi minuuttia ennen loppua maalivahdinkin pois saatuaan ylivoiman. Jäähyn aikana Tappara.maalivahti Heljankokin pääsi yrittämään maalintekoa, mutta puolustaja katkaisi omalla siniviivallaan. Vieraat jatkoivat tasakentällisinkin ilman maalivahtia ja pääsivät kaksi minuuttia ennen loppua uudelleen ylivoimalle. Matti Järvinen pääsi kuitenkin kuittaamaan nopeasti alivoimalla tyhjään maaliin, ja vieraiden vähäinenkin toivo meni.

Champions Hockey Leaguen pudotuspelivaihe alkaa 6. marraskuuta. Otteluparit ensimmäiselle playoff-kierrokselle arvotaan Helsingissä tämän viikon perjantaina. Lohkovoittajana Tappara saa vastaansa jonkun lohkokakkoseksi sijoittuneen seitsemästä vaihtoehdosta. Tapparan ensimmäinen CHL-playoffien kotiottelu pelataan joko 20. tai 21. marraskuuta. Ohjelma varmistuu perjantaisen arvonnan jälkeen.

Ennen seuraavia CHL-pelejä edessä on kuitenkin vielä monta ottelua kotimaisessa Liigassa. Ensimmäinen niistä on ensi perjantaina, kun Tappara vierailee Ilveksen luona Hakametsässä. Samassa kaukalossa jatketaan kotiottelun merkeissä heti lauantaina Sportia vastaan. Sitä ottelua ennen Tappara-legenda Erkki Lehtosen pelinumero 12 nostetaan Hakametsän kattoon ja otetaan pois käytöstä. Liput juhlaotteluun Ticketmasterista!

Kuvat: Saana Hakala