Perjantai 16.11. VS.

3 - 1
(3-0, 0-0, 0-1)

Tappara – Ilves 3-1 (3-0, 0-0, 0-1)

Tappara ja Ilves kohtasivat toisensa kolmannen kerran tällä kaudella paikalliskamppailun merkeissä. Aiemmissa keskinäinen kumpikin oli voittanut ns. vieraspelinsä, mutta nyt tahti muuttui. Tappara otti kotivoiton kaatamalla paikalliskilpailijansa lukemin 3-1.

Maliintekijäinä kunnostautuivat Kristian Kuusela, Aleksi Elorinne ja Valtteri Kemiläinen. Kuuselalle osuma oli kauden seitsemäs, Kemiläiselle kuudes ja Elorinteelle ensimmäinen. Maalissa Christian Heljangolle tuli jo kauden 20:s startti Liigassa.

Tappara voitti avauserän peräti kolmella maalilla, mutta varsinkin alkuminuuteillaan peli oli paljon lukemia tasaisempi ja jopa Ilves-merkkinen. Seitsemän minuutin pelin jälkeen Tuukka Mäntylä lähetti loistavalla pystysyötöllä Kuuselan läpiajoon, josta tämä uitti kiekon Ilves-vahti Riku Heleniuksen haaroista sisään. Vajaa puoli minuuttia myöhemmin Elorinne tykitti vastakiekkoon Anton Levtchin rohkeasta sokkosyötöstä. Kiekko ehti käydä kerran Heleniuksen takana tolpassa ja maaliviivallakin ennen kuin Kemiläinen pyssytti kiekon jo kolmannen kerran maaliin. Se riitti Heleniukselle. Tilalle tullut Antti Lehtonen piti loppuerän maalinsa puhtaana.

Toisen erän alussa Tappara hukkasi kaksi ylivoimapeliä, joiden jälkeen peli meni vähän hassuksi, kun seuraavaa jäähyä piti väkisin etsiä Tapparalle ja vartin kohdalla sellainen löytyikin. Ilveksen pohjoisamerikkalaiset Mike Halmo ja Cam Barker yrittivät provosoida ennen kaikkea Ben Bloodia mutta tökkivät tasapuolisesti muitakin. Ensiksi mainittu onnistuikin saamaan nahinoinnillaan myös Veli-Matti Vittasmäen mukaansa jäähylle yhdestä maalinedusruuhkasta. Maaleja erässä ei nähty. Ilves onnistui alussa hukkaamaan ihan superpaikan ja kilautti satunnaisohjauksella tolppaa myöhemmin. Tapparalla oli pari läpiajoa, joissa Lehtonen veti pidemmän korren.

Päätöserä mentiin Ilveksen tahdissa, kun Tappara puolusti ja haki vain vastaiskuja. Ilves kavensi, kun kolmatta erää oli pelattu reilut viisi minuuttia, maalintekijänä Juhani Tamminen. Sama mies kilautti yläputkeakin seitsemän minuuttia myöhemmin. Kolme minuuttia ennen loppua Ilveksen pelatessa ilman maalivahtia tolppaan osui Oskari Laaksonen. Kun Heljanko hoiteli maalia kohti tulleet kiekot, Tappara pysyi johdossa aina loppusummeriin saakka, vaikka veti viimeiset puolitoista minuuttia alivoimallakin.

Voittonsa myötä Tappara ohitti taas Ilveksen sarjataulukossa. Ilveksellä tosin on peli vähemmän pelattuna.

Tappara jatkaa omia pelejään heti huomenna lauantaina, jolloin se kohtaa Porissa voittoputkeen äityneen Ässät. Hakametsässä kirvesrinnat nähdään ensi viikon tiistaina Champions Hockey Leaguen playoff-pelissä. Tämäkin CHL-peli kuuluu kausikorttiin, ja loput voivat hoitaa liput haltuun tutusti Ticketmasterista.

Kuvat: Mika Kylmäniemi