Lauantai 2.12. VS.

4 - 2
(2-0, 1-1, 1-1)

Tappara – Lukko      4-2 (2-1, 1-1, 1-1)

Tappara ja Lukko kohtasivat Suomi 100 -juhlien merkeissä Liigaottelussa Hakametsässä lauantai-iltapäivänä. Pelin jälkeen juhlat jatkuivat enää Tapparan leirissä, sillä se otti pelistä voiton maalein 4-2. Voitolla se nousi taas sarjataulukossa kakkossijalle.

Tapparasta maalin makuun pääsivät Sebastian Repo, Tomáš Záborský, Teemu Nurmi ja eilen hattutempun kiskaissut Jere Karjalainen. Karjalainen on kirvesrintojen paras maalintekijä nyt jo 12 maalillaan. Revolle osuma oli kauden kuudes, Záborskýlle viides ja Nurmelle kolmas. Maalissa Christian Heljanko pelasi toisen ottelunsa peräkkäin, voitto näistä molemmista peleistä.

Avauserä oli selvästi Tapparan heiniä niin pelillisesti kuin numerollisestikin. Se pääsi kahdesti ylivoimalle ja teki niistä kummastakin maalin. Kiekon Kaapo Kähkösen taakse laittoi ensin maalinedusruuhkasta Repo, ja myöhemmin takatolpalta ohjaten Záborský. Kolmaskin osuma oli lähellä, kun Aleksi Elorinne kilautti tolppaan.

Toisessa erässä ottelun erätuomarit intoutuivat näkemään kotijoukkueelle paljon jäähyjä. Tappara pelasi kaksi alivoimapeliä, ehti ottaa kolmen maalin johdon Teemu Nurmen tasaviisikko-osumalla ja joutui sitten taas kahdesti alivoimalle. Lukko sai pelin neljännestä ylivoimastaan kavennuksen erän viimeisellä sekunnilla, kun Toni Koiviston huima rystykuti osui tarkasti.

Jere Karjalainen tinttasi kauteensa tusinan täyteen suoraan Otto Rauhalan voittamasta hyökkäyspäädyn aloituksesta, kun kolmatta erää oli pelattu vajaat yhdeksän minuuttia. Lukko kavensi vielä viisi minuuttia ennen loppua, taas ylivoimalla, mutta 4-2 jäi pelin loppunumeroiksi.

Tapparalla onkin peliohjelmallisesti edessään nyt kevyemmät ajat. Se pelaa seuraavaksi tiistaina vieraissa Pelicansia vastaan, mutta sen jälkeen eteen osuu yli viikon pelitauko. Kotikaukalossa kirvesrinnat nähdään seuraavaksi keskiviikkona 13.12., jolloin vastassa on KooKoo.

Kuvat: Mikko Pylkkö