Tappara nousi kolmannessa erässä voittoon

Lauantai 12.1. VS.

3 - 0
(0-0,2-0,1-0)

Tappara – Sport 3-1 (0-1, 0-0, 3-0)

Tappara ja Sport kohtasivat Hakametsässä toisensa jo viidennen kerran tällä kaudella. Aiemmista peleistä kolme oli päättynyt Tapparan voittoon, yksi Sportille. Nyt keskinäisten voittojen ero taas kasvoi, kun Tappara kukisti kolmannen erän kirillään Sportin niukasti 3-1. Voitto oli Tapparalle viides peräkkäinen.

Ben Blood laukoi kauden kolmannen maalinsa ja syötti toisen osuman. Hän on Tapparassa tehnyt jo nyt yhden kauden maali- ja piste-ennätyksensä Liigassa pelattuaan vain 21 ottelua. Tapparan toisen maalin teki joukkueen maalikärki Niko Ojamäki, jolle maali oli kauden 16:s. Loppuluvut tyhjiin teki maaliputkeen päässyt Kristian Kuusela, kauden 13. osuma.

Sport voitti ensimmäisen erän sen lopussa syntyneellä maalilla. Osuma syntyi kahden miehen ylivoimalla, kun sekä Valtteri Kemiläinen että Ben Blood oli passitettu jäähylle. Tony Sundin laukaus muutti Tappara-puolustuksesta suuntaa ja leijasi ohi Christian Heljangon. Tapparallakin oli ollut aiemmin erässä tavallinen yhden pelaajan ylivoima, mutta tulosta ei tullut.

Toisessa erässä ei maaleja nähty. Tappara pääsi peräti kolmesti yrittämään ylivoimalla, mutta tempo ja terävyys puuttui ja hommasta tuli siirtelyä. Kristian Kuuselan kuti kilautti tosin tolppaa, mutta muuten mitään hurjia tilanteita ei Sami Aittokallion maalilla nähty. Toisessa päädyssä nähtiin vastahyökkäyksiä ja yksi hirmuinen mylläkkä, mutta kiekko pysyi poissa myös Tapparan maalista.

Kolmanteen erään Tappara pisti hyökkäysketjut uusiksi. Vielä yhden hukatun ylivoimapelin jälkeen tasoitus saatiin vihdoin kymmenen minuutin kohdalla puolustajalta. Ben Blood nousi hyökkäyspään aloituksen jälkeen ja tinttasi kiekon ohi Aittokallion. Kolme minuuttia myöhemmin Tappara meni johtoon, kun nyt Blood syötti ja Ojamäki laukoi kiekon maaliin. Lopussa Sport yritti ilman maalivahtia, Kuusela rankaisi loppuluvut tyhjiin.

Ensi viikolla Tappara pelaa vasta loppuviikosta. Perjantaina se on vieraskaukalossa SaiPaa vastaan, ja lauantaina on kotipelin vuoro, silloin vastassa JYP. JYP-peliin liput tästä linkistä.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen