Tappara nousi kolmen maalin takaa voittoon

4 - 3 (ja)
(0-1, 1-2, 2-0, 1-0)

Tappara – Ilves     4-3 (0-1, 1-2, 2-0) ja
Ottelun kuvagalleria

Tappara palasi parin viikon pelitauolta suoraan kauden toiseen paikallispeliin Ilvestä vastaan. Alku oli vielä hakemista pelituntuman kanssa, mutta lopulta kiitos seisoi. Jo kolme maalia tappiolla ollut Tappara nousi varsinaisen peliajan lopussa tasoihin ja nappasi lopulta kauden toisen paikallisvoittonsa jatkoaikaosuman turvin maalein 4-3.

Jatkoajan voitto-osuman laukoi Veli-Matti Savinainen, kun jatkoaikaa oli jäljellä 29 sekuntia. Sama mies oli tasoittanut pelin 30 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Myös yhden syöttöpisteen kirjauttanut Savinainen nousi yksin Liigan maalipörssin kärkeen 12 osumallaan.

Savinaisen maalit syöttänyt Henrik Haapala keräsi niin ikään kolme tehopistettä (1+2) ja pitää tukevasti Liigan pistepörssin kärkipaikkaa hallussaan; nyt koossa on 24 tehopinnaa. Jukka Peltola teki kauden toisen maalinsa, ja Teemu Nurmi syötti kaksi maalia.

Maalissa Tapparalla oli vähätöinen ja puoliksi epäonninen päivä. Teemu Lassilan taakse meni kolme kiekkoa seitsemästä laukauksesta. Hänellä ei ollut takaiskuihin osaa eikä arpaa, mutta joukkuetta heräteltiin vaihtamalla tolppien väliin Dominik Hrachovina. Hän pelasi ajassa yhteensä yli kahden erän verran ja joutui torjumaan vain kuudesti.

Ilves hirveällä prosentilla kolmen maalin karkuun

Tappara pelasi ihan hyvän ensimmäisen erän, vaikka pelituntuman puute tietyissä paikoissa näkyikin. Ajoitukset eivät ihan toimineet ja terävyyttäkin puuttui. Silti Tappara hallitsi avauserää, mutta Ilves rankaisi heti sen ensimmäisestä ja oikeastaan erän ainoasta virheestä. Vartin pelin jälkeen Tappara sortui huonoon syöttelyyn oman maalinsa takana, Eemeli Suomi riisti kiekon ja syötti maalin eteen Markus Jokiselle. Tämän suora laukaus ohitti Lassilan.

Toisen erän alussa Ville Meskanen ohjasi komeasti maalin edestä ylänurkkaan ja Ilves oli kaksi maalia edellä. Sekään ei riittänyt, kun pari minuuttia myöhemmin Ilveksen ensimmäinen ylivoimapeli päättyi maaliin, kun Meskasen laukaus kimposi Tapio Laakson kropasta ohi Lassilan. Yksikään maali ei ollut maalivahdin vika, mutta Tappara tarvitsi herätystä. Se saatiin maalivahdin vaihdosta.

Mitenkään kerrasta herätys ei tullut, mutta pikkuhiljaa. Kavennus saatiin suht nopeasti, kun Tappara onnistui ylivoimalla. Henrik Haapala nousi itse vetopaikkaan, ja kiekko lirui hiljaa Hannu Toivosen suojista maaliin suurin piirtein samalla sekunnin sadasosalla, kun tuomari vihelsi peliä poikki luullessaan Toivosen torjuneen.

Tapparan kirin onnistuminen oli koko lailla hilkulla. Ilvekseen siirtynyt Teemu Aalto kilautti toisen erän lopussa tolppaan. Kolmannessa erässä Tapparan hakiessa kavennusta riskilläkin Ilves pääsi kahdesti selkeään ylivoimahyökkäykseen, jotka se kuitenkin tuhri saamatta edes laukausta maalia kohti. Jostain niistä Tapparan selkärangan katkaissut maali olisi voinut kuitenkin tulla.

Savinainen tasoitti ja ratkaisi

Vaan Tapparan selkäranka ei taaskaan katkennut. Sen sijaan kolmas erä oli juuri ylittänyt puolivälinsä, kun Tappara kavensi. Jukka Peltola ei saanut ihan nappisyöttöä eikä päässyt ihan parhaimpaan maalipaikkaan, mutta hänen vasemmalta puolelta lähtenyt rannelaukauksensa Toivosen hanskakäden ylänurkkaan oli aivan maailmanluokkaa.

Puolitoista minuuttia ennen loppua Hrachovina jäi aikalisän jälkeen vaihtoaitioon, ja Tappara lähti hakemaan tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Minuutin verran tarvitsi yrittää. Sitten Teemu Nurmi katkaisi purkukiekon kädellään, toimitti kiekon kohti maalia ja Savinainen löi sen sisään toisella yrittämällään navan korkeudelta. Kelloon jäi 30 sekuntia.

Jatkoajalla pörräiltiin suuntaan ja toiseen. Kummallakin oli pari hyvää maalipaikkaa, kunnes Tappara iski ratkaisun. Nyt Savinainen sai pidettyä kiekon hyökkäysalueella juuri siniviivan päällä, ja Ilves-kolmikko oli menossa väärään suuntaan, kun suunta yllättäen kääntyi. Savinainen syötti Haapalalle, tämä tarjosi vielä takaisin, ja maalipörssin ykkönen pisti voittomaalin reppuun.

Voitto piti Tapparan edelleen sarjakärjessä neljän pisteen turvin. Huomenna se yrittää lisäpisteitä Raumalla Lukon vieraana.

Tänään kirvesrinnat olivat liikkeellä ilman kolmea loukkaantunutta pakkia (Niko Tuhkanen, Tapio Sammalkangas, Valtteri Kemiläinen), mutta Jere Rouhiainen paikkasi puutoksia mainiosti Aleksi Elorinteen parina.

Huomenna siis Raumalla, tiistaina Hämeenlinnassa, kotona taas ensi torstaina JYPiä vastaan.