Torstai 28.12. VS.

2 - 3
(1-1, 0-2, 1-0)

Kärpät – Tappara      2-3 (1-1, 0-2, 1-0)

Torstai-illan kärkikamppailussa täyden Raksilan katsomon edessä toisensa kohtasivat kotijoukkue Kärpät ja vieraaksi saapunut Tappara. Liigaa johtavaa Kärppiä takaa-ajava Tappara kavensi joukkueiden piste-eron nyt kolmeen, kun se haki vierasvoiton maalein 3-2. Kärpille tappio oli neljäs peräkkäinen, Tapparalle taas kolmas peräkkäisvoitto.

Illan tulosten myötä Kärppien etumatka sarjataulukossa on nyt virallisesti otettu kiinni. Tappara on siis vielä kolmen pisteen päässä, mutta TPS nousi oululaisista jo pisteen päähän. Tapparalla on viikon kuluttua peli myös TPS:ää vastaan.

Tänään Tappara sai taas tiistain pakkitehokkuuden päälle kaksi osumaa puolustajilta, kun Otso Rantakari tälläsi kauden kuudennen ja Mikko Lehtonen jo seitsemännen maalinsa. Joukkueen ensimmäisen osuman tehneelle Joona Luodolle maali oli kauden kahdeksas.

Kärpät tuli vahvasti avauserään ja loi pelin alkuun useammat ja paremmat maalipaikat. Lisää tilanteita se sai aikaan ylivoimalla, kun Tapparalle puhallettiin erässä kaksi jäähyä. Dominik Hrachovina Tappara-maalissa joutui torjumaan peräti 18 kertaa, kun kotijoukkueen Veini Vehviläinen selvisi kuudella. Siitä huolimatta erän jälkeen taululla olivat tasanumerot 1-1. Liigan maalikärki Charles Bertrand vei Kärpät johtoon kuuden minuutin pelin jälkeen, mutta Luoto tasoitti kymmenisen minuuttia myöhemmin.

Toinen erä käänsi pelin täysin ympäri. Nyt Tappara pyöritti ja myllytti – mutta toisin kuin Kärpät ensimmäisessä erässä, Tappara myös teki maalit. Kolmen minuutin pelin jälkeen Rantakari hyökkäsi yksin viittä vastustajaa vastaan, mutta laukoi Vehviläisen avustuksella yllättävän johtomaalin vieraille. Vehviläinen sai maalin jälkeen tehdä tilaa Jussi Rynnäkselle. Erän lopussa Tappara pääsi kahden miehen ylivoimalle, jonka se hyödynsi Lehtosen tykityksellä. Kärpät sai erässä vain pari hyökkäyksentynkää.

Kolmannessa erässä Tappara puolusti Kärppien takaa-ajon tehottomasti. Oululaisten etsikkoaika oli reilut kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun se pääsi ylivoimalle, mutta se ei onnistunut kavennusmaalissa. Sen sai lopulta kavennusmaalinsa 23 sekuntia ennen loppua ilman maalivahtia pelaten Bertrandin illan toisella osumalla, mutta aika tasoittamiseen loppui kesken. Komeat vieraspisteet siis Oulusta mukaan Tampereelle!

Tapparan mestaruusvuoden 2017 viimeinen peli pelataan lauantaina. Se on toinen sen meneillään olevasta neljän vieraspelin putkesta. Tällä kertaa matka vie Raumalle Lukon vieraaksi.

Kotikaukalossa Tappara nähdään loppiaislauantaina Ässiä vastaan. Tuon ottelun jälkeen koko joukkue jakaa myös nimikirjoituksia hallin käytävällä!

Arkistokuvat: Mikko Pylkkö