Tappara on mestari! Tappara on mestari!

KalPa – Tappara       1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

Tappara on Suomen mestari toisena vuonna peräkkäin! Se ratkaisi mestaruuden itselleen kuudennessa finaalissa Kuopiossa, jossa se kaatoi KalPan 3-1. Finaalisarjan voitot kirvesrinnoille menivät 4-2.

KalPa voitti sarjassa kaksi ensimmäistä peliä, mutta sen jälkeen Tappara sai oman koneensa käyntiin ja otti neljä suoraa voittoa. Viisi kertaa peräkkäin finaaleissa ollut Tappara on siis nyt kolmen hopean jälkeen kaksinkertainen kultamitalisti.

Kuudennen finaalin sankareita löytyi tietenkin koko joukkueellinen, mutta ratkaisevia maaleja iskivät kaksi osumaa tehnyt puolustaja Blake Parlett ja voittomaalista vastannut Juhani Jasu.

Tolppa kilahti lopussa – tarpeeksi kaukana!

Avauserä oli maaliton. KalPa vei erän alkupuolta, mutta Tapparalla oli loppuerästä paremmat maalipaikat. Toisen erän puolivälissä peliin saatiin ensimmäinen ylivoimatilanne, kun Tapparan Jere Karjalainen laitettiin jäähylle.

Jäähyn aikana syntyikin maali, mutta “väärään” päätyyn. Blake Parlett riisti kiekon puolustussiniviivalla ja pääsi suoralla vauhdilla alivoimaläpiajoon, jossa lirutti kiekon nätisti Eero Kilpeläisen haaroista maaliin.

KalPa tasoitti viisi minuuttia myöhemmin Eetu Luostarisen ylänurkkalaukauksella. Kolmanteen erään lähdettiin tasoissa, ja kaikki täpätäydessä Niiralan montussa tiesivät seuraavan maalin olevan erittäin tärkeä.

Sen seuraavan maalin teki Tappara, kun peliä oli jäljellä 11 ja puoli minuuttia. Juhani Jasu nappasi kiekon ilmasta keskialueella korkean mailan rajoilla, tuli rikotuksi hyökkäysalueella, mutta sai kiekon takaisin ja onnistui kiskaisemaan rystykudin taas Kilpeläisen längistä sisään.

KalPa sai loppukympille hurjan paineen Tapparan alueelle, mutta Tappara puolusti antaumuksella eikä päästänyt tuhannen taalon paikkoja syntymään Dominik Hrachovinan maalille. Viimeisellä minuutilla maalivahdin takana tosin kilahti tolppa, kun Joonas Lyytisen laukaus kimpoili niin lähelle, mutta onneksi armollisen kauas.

Neljä sekuntia jäi kelloon aikaan, kun Blake Parlett pääsi omalta siniviivalta laukomaan kiekon tyhjään KalPa-verkkoon ja juhlat olivat valmiit.

Torijuhlat lauantaina

Tappara voitti viimeisen pelin ilman runkosarjan pistepörssivoittaja Henrik Haapalaa, joka oli loukkaantunut viidennessä finaalissa. Pekka Saravo ilmoitti pelin jälkeen lopettavansa peliuransa. Teemu Nurmelle ja Teemu Lassilalle mestaruus oli ensimmäinen pitkällä uralla.

Tästä ei tarvitse Tapparan parantaa enää yhtään. Seuraavaksi ohjelmassa on torijuhlat, jotka pidetään Tampereen Keskustorilla lauantaina klo 16 alkaen!

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)