Perjantai 12.10. VS.

3 - 2
(1-1, 2-0, 0-1)

Tappara – KooKoo 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)

Pikaisen CHL-pyrähdyksen jälkeen Tappara palasi perjantaina taas kotimaisen Liigan pariin. Hakametsässä vastassa oli KooKoo, joka kolme viikkoa sitten Kouvolassa oli kylvettänyt kirvesrintoja oikein kunnolla. Tappara sai nyt ainakin osakuitin tuolle kylvetykselle, kun se vuorostaan otti kotivoiton maalein 3-2.

Jarkko Malinen (1+1), Kristian Kuusela (1+1) ja Niko Ojamäki tekivät Tapparan maalit. Maliselle ja Ojamäelle osumat olivat kauden viidennet, Kuuselalle kolmas. Niklas Bäckström sai kauden ensimmäisen starttinsa Liiga-pelissä ja torjuikin heti voiton.

Avauserässä oli mukavasti vauhtia, mikä johti erikoistilanteisiinkin. Tappara pääsi ylivoimalle kolmesti, KooKoo kerran, mutta yhtä monta kertaa joukkueet ylivoimistaan onnistuivat. Tappara maalasi ensin, kun Jarkko Malisen syöttöyritys kimmahti nyt KooKoon paidassa pelaavan Alexander Bonsaksenin mailan kautta Juha Järvenpään taakse. KooKoo tasoitti muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Juha-Pekka Haataja pääsi pyssyttämään vastakiekkoon.

Jos avauserässä oli vauhtia mutta ei hirveästi laukauksia, niin toisessa erässä lauottiin paljon. Tapparalla oli alkuun hyviä paikkoja, mutta kiekot menivät ohi tai maalivahdin syliin. KooKoo pääsi muutamaan vaaralliseen vastaiskuun, mutta Bäckström torjui myös hyvin. Juuri kun ote vähän lipsui, Tappara-kippari Kuusela pääsi lyömään maalin edestä kiekon sisään vieden kotijoukkueen johtoon. Se piristi taas Tapparaa, joka iski erässä vielä kerran, kun Ojamäki kiskaisi huippukudin yläkulmaan.

Tappara aloitti kolmannen erän alivoimalla mutta kesti sen helposti. Erän puolivälissä se tappoi toisen jäähynsä. Tasakentällisin pelattaessa Tappara johtoasemastaan huolimatta painoi peliä hyökkäyspäätyyn ja haki lisäosumaa. Reilu minuutti ennen loppua tuli Tapparalle vielä erän kolmaskin alivoima väärän vaihdon vuoksi. KooKoo otti vielä maalivahdin pois ja haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Tappara sortui vielä lisäjäähyyn, joten 51 loppusekunnin ajaksi kenttätasapaino kentällä oli kuudella kolmea vastaan! Puoli sekuntia ennen loppua KooKoo onnistui kaventamaan, mutta Tapparalle voitto tuli kuitenkin.

Liigan tahti jatkuu tiivinä heti huomenna, kun Tappara matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Lauantaipelille poikkeuksellisesti ottelu alkaa vasta klo 18.30. Kotikaukalossa Tappara on seuraavaksi tiistaina, jolloin Djurgårdens IF tulee CHL:n vastavierailulle Hakametsään.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen