3 - 2 (ja)
(0-2, 0-0, 2-0, 1-0)

Tappara – JYP     3-2 (0-2, 0-0, 2-0) ja
Ottelun kuvagalleria

Tappara täydensi kolmanneksen tämän kauden runkosarjasta, kun se tänään kohtasi kotihallissaan JYPin. Peli noudatti viimeaikaista kaavaa, jossa Tappara jää tappiolle mutta nousee voittoon. Nyt loppulukemat olivat kirvesrinnoille jatkoajan jälkeen 3-2.

Tällä kertaa takaa-ajo tehtiin ensimmäisen erän peruina tulleesta kahden maalin tappioasemasta. Kolmannessa erässä kirvesrinnat tasoittivat kahdella maalillaan, ja lopulta jatkoajan viimeisellä minuutilla se kolmikko Jukka Peltola – Veli-Matti Savinainen – Henrik Haapala taiteili uskomattomatan hienon voittomaalin. Sen viimeisteli syöttökuvion päätteeksi tyhjiin Peltola, kun jatkoaikaa oli pelattu neljä minuuttia ja 32 sekuntia.

Peltola teki myös Tapparan kirin käynnistäneen ensimmäisen maalin. Veli-Matti Savinainen lakaisi jo kauden 15:nnen osumansa, ja kaksikon lisäksi kahteen tehopisteeseen yli pistepörssin kärki Henrik Haapala. Maalissa Dominik Hrachovina torjui 27 kertaa, niistä kolme jatkoajan avopaikoissa.

Tapparalla edelleen tahmea alku

Kuten oikeastaan kaikissa maaottelutauon jälkeisissä peleissään Tappara aloitti tänäänkin melko vaisusti. JYP hallitsi ensimmäistä erää ja se hallitsi myös toista erää. Avauserässä Juha-Pekka Hytönen vei heti alussa vieraat johtoon, ja erän lopussa Juuso Vainio (1+1) lisäsi johtoa kaukaa lähteneellä kiekon maalille toimittamisella, joka yllätti Hrachovinan ruuhkan takaa.

Tappara ei ollut kahdessa erässä oikein mitenkään pelirytmissä kiinni. Se ei vain kyennyt pitkiin hyökkäyksiin eikä oikein suoriinkaan hyökkäyksiin, sillä JYP oli paremmalla vauhdilla ja kovemmalla asenteella liikkeellä.

Paikkoja kirvesrinnoilla oli muutamia todella hyviäkin, mutta ne kaikki tulivat yksittäisinä ja satunnaisina. Jani Lajunen oli avauserässä alivoimalla huippupaikassa Pekka Tuokkolan edessä, Haapala kilautti toisen erän alussa tolppaan, Savinainen ampui läpiajosta ohi, Tuokkola torjui Teemu Nurmen nousun. Tuokkola pitikin Tapparaa tällä kaudella nollilla yli 100 minuuttia ennen kuin kiekko saatiin hänen taakseen.

Kavennusmaalin sai nimiinsä onnekkaasti Jukka Peltola, jonka kantapäästä Aleksi Salosen laukaus muutti suuntaa ja leijaili takanurkkaan. Muutama minuutti myöhemmin Tappara tasoitti ylivoimalla, kun Savinainen oli terävänä maalin edessä ja löi kenties taas vähän onnekkaasti kohdalleen kimmonneen kiekon sisään.

Tasoituksen jälkeen JYP otti taas hiukan ohjia käsiinsä, mutta kumpikaan ei pystynyt varsinaisen peliajan puitteissa ratkaisemaan.

Viides yhden maalin voitto putkeen

Jatkoajalla JYPillä oli ensin paremmat paikat, mutta kirvesrintojen kuuman kolmikon kanssa se oli jatkuvasti vaikeuksissa. Lopulta viimeisellä minuutilla nähtiin tämä upea hyökkäys, jossa kiekko kulki Savinaisen kiekonriiston jälkeen Peltolalta Haapalan kautta Savinaiselle ja takaisin Peltolalle, joka niittasi sen reppuun.

Voitto oli Tapparalle viides peräkkäinen, kaikki ne yhden maalin turvin, mutta vieläkään ei tauon jälkeen ole nähty erityisen hyvää eikä varsinkaan molempiin suuntiin ehjää pelisuoritusta. Mutta kun joukkue ilta toisensa jälkeen nousee takaa voittoihin vähän vajaammankin peliesityksen jälkeen, niin onhan sellainen joukkue todella kovaluonteinen.

Kirvesrintojen kokoonpanossa tänään pelidebyyttinsä teki 19-vuotias hyökkääjä Joona Luoto, joka esiintyikin edukseen. Nuorukainen oli lähellä iskeä maalin heti ensimmäiseen vaihtoonsa ja oli muutenkin pelissä hyvin mukana.

Sarjataulukossa KalPa tänään eroa pisteellä kolmeen pisteeseen, kun se otti omassa pelissään kolmen pisteen voiton. Kärkikaksikko kohtaa toisensa ensimmäisen kerran tällä kaudella lauantaina Kuopiossa, joten siellä nähdään todellinen kuuden pinnan kamppailu!

Tapparan seuraava kotiottelu on ensi tiistaina Vaasan Sportia vastaan.

Tero Aalto (Kuvat: Miikka Jääskeläinen)