Tappara parantaa koko ajan – voitot tasan!

Ilves – Tappara       0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

Tappara tasoitti neljännesfinaalisarjan voitot Ilvestä vastaan 2-2, kun se voitti neljännen ottelun maalein 4-0. Sarjan kaikki ottelut ovat tähän mennessä päättyneet vierasvoittoihin. Viides ottelu pelataan Hakametsässä keskiviikkona.

Tappara pelasi jälleen sarjan parhaan pelinsä. Se on koko ajan neljässä ottelussa parantanut ja kahdessa viime pelissä ollut kentällä pääosin hallitseva osapuoli, vaikka tokikin Ilvekselläkin on ollut hetkensä. Tänään Ilves oli hyvän alkunsa jälkeen koko lailla aseeton kirvesrintojen päästyä johtoasemaan.

Dominik Hrachovina torjui maalissa 22 kertaa ja ansaitsi pudotuspeliuransa ensimmäisen nollapelin. Veli-Matti Savinainen, Teemu Nurmi ja Kristian Kuusela iskivät kauden ensimmäiset playoff-maalinsa. Kanadalaispuolustaja Blake Parlett puolestaan iski kokonaan ensimmäisen osumansa Tappara-paidassa. Jani Lajunen syötti kolme maalia.

Parlettin maali laittoi Tappara-rattaat pyörimään

Ilves aloitti tänään kovalla sykkeellä, ja Tappara taas oli alussa kummallisen seisova ja hidasteleva. Ilves vei pelin ensimmäisellä kympillä kaikki kaksinkamppailut nimiinsä ja aiheutti vauhdikkaalla karvauspelillään Tapparalle jatkuvia vaikeuksia. Hrachovina piti numerot kuitenkin nollissa.

Erän puolivälin jälkeen Blake Parlett joutui jäähylle koukattuaan läpimurtoa yrittävää Jerry D’Amigoa. Tappara kesti alivoiman hienosti, ja vielä parempaa oli luvassa, kun Lajunen pääsi vapauttamaan jäähyltä päässeen Parlettin suoraan läpiajoon. Puolustaja harhautti ja kiersi maalivahti Antti Lehtosen ja sai siirtää kiekon maaliin.

Osuma vapautti Tapparan täysin. Sen jälkeen kirvesrinnat määräsivät tahdin kaukalossa. Yhtäkkiä sen avaukset alkoivat onnistua, keskialue ylittyi ja hyökkäyksetkin päättyivät maalintekotilanteisiin. Ilveksen karvauskaan ei enää ollutkaan niin loistavaa, kun Tappara löysi rytmin ja syötteli koko ajan alta pois.

Toisen erän avausvaihto oli Jani Lajusen vahva näytös, kun hän haki hyökkäysalueella parikin irtokiekkoa ja syötti lopulta maalille vapaasti liukuvalle Kristian Kuuselalle. Kuusela napautti ranteella hanskayläkulmaan kauden ensimmäisen playoff-pisteensä. Ja vain muutama minuutti myöhemmin toinenkin selkäapina tipahti jäälle, kun Veli-Matti Savinainen pisti kiekon kolmannen kerran Lehtosen taakse, nyt esityön tekijänä Aleksi Elorinne.

Keskimmäinen erä oli täysin Tapparan eikä kolmaskaan pelin kuvaa miksikään muuttanut. Ei varsinkaan sen jälkeen, kun Teemu Nurmi teki ylivoimalla lukemiksi jo 4-0. Se oli taas Tapparan ainoa ylivoimamahdollisuus pelissä. Loppupelin ajan Ilves pyrki yrittämään, mutta yrityksen takana ei enää ollut paljoakaan uskoa neljän maalin takaa-ajoasemassa. Tolppa tosin kilahti Hrachovinan takana kerran seitsemisen minuuttia ennen loppua. Tappara puolusti nollan, vaikka joutui kahdeksi viime minuutiksi vielä alivoimallekin.

Hyville miehille maaleja

Tappara sai tänään tosiaan maaleja juuri niiltä kavereilta, joilta niitä odotetaan ja jotka niitä maaleja myös tarvitsivat alkusarjan tehottomuuden jälkeen. Savinaisen ja Kuuselan osumat poikivat taatusti hyvää jatkossakin. Kentän paras kenttäpelaaja oli kuitenkin ankarasti uurastanut Lajunen.

Tuomarilinjasta Tappara ei ainakaan tässä sarjassa tunnu apua saavan. Tappara on saanut sarjan neljässä pelissä vain kuusi ylivoimamahdollisuutta – vertailuna TPS 18 kpl ylivoimia, Pelicans 16, HIFK 15, JYP 14, KalPa 12 ja Ilves 11. Tampereen sarjassa jäähyjä on siis vähiten ja siinäkin Tapparalle on tullut tuplaten Ilvekseen verrattuna.

Voitot sarjassa ovat kuitenkin siis tasan 2-2. Seuraava ottelu on siis viides, se joka tilastollisesti varsin usein määrää paras-seitsemästä -sarjojen tuloksen. Keskiviikkona pelatta ottelu on Tapparan kotiottelu. Kotivoittoa tässä sarjassa ei vielä ole nähty.

Sellaista haetaan keskiviikkona klo 18:30 alkaen!