Tappara putosi CHL:n jatkopeleistä

Tappara – Kometa       5-5 (2-0, 1-2, 2-3)

Tapparan ja tšekkiläisen Kometa Brnon välinen Champions Hockey Leaguen ensimmäisen pudotuspelikierroksen toinen osaottelu meni maalintekokilpailuksi ja päättyi lopulta tasan 5-5. Tappara lähti peliin yhteistuloksessa neljän maalin takaa-ajoasemasta, nousi pari kertaa kahden maalin päähän, mutta ei päässyt koskaan tarpeeksi lähelle.

Veli-Matti Vittasmäki, Elias Fälth, Juhani Jasu ja kahdesti osunut Antti Erkinjuntti tekivät Tapparan maalit. Vittasmäelle maali oli ensimmäinen tämän kauden CHL:ssä, Fälthille toinen, kun Jasu ja Erkinjuntti päätyivät kolmeen CHL-osumaan. Maalissa Tapparalla pelasi Christian Heljanko.

Tappara aloitti takaa-ajonsa hyvällä tahdilla voittamalla ensimmäisen erän kahdella maalilla ja kaventaen yhteistuloksen eron kahdeksi maaliksi. Osumista vastasivat pakit, kun ensin Vittasmäki oman nousunsa päätteeksi veti hienon kudin takaylänurkkaan melko pienestä kulmasta. Peliä oli silloin pelattu vasta kaksi minuuttia. 11 peliminuutin kohdalla pyssytti viivalta Fälth, jonka laukaukselle hyökkääjät tekivät hyvää maskia. Tapparalla oli myös ylivoimaa, mutta se on edelleen aivan liian tehotonta.

Toisen erän alussa Tapparalla oli hetki kahden miehen ylivoimaa ja sen päätteeksi normaalia yhden miehen ylivoimaa, mutta lisäosumaa ei tullut. Sen sijaan takaa-ajon tahti muuttui käänteiseksi, kun kaksi peräkkäistä harhasyöttöä omalla alueella poikivat Kometan nousun tasoihin. Lukáš Kašpar syötettiin yksin Heljangon kanssa ja siitä kavennus. Vain reilu minuutti myöhemmin Peter Mueller katkaisi Tappara-syötön ja tarjosi Martin Zaťovičille tasoituspaikan. Yhteismaaleissa ero oli taas neljä. Tappara raapi kuitenkin vielä yhden takaisin hyvällä kuviolla, jossa Vittasmäki ja Jan-Mikael Järvinen alustivat ja Erkinjuntti laukoi tämän pelin numeroiksi 3-2.

Erkinjuntti nosti Tapparan yhteistuloksessa kahden maalin päähän ylivoimalla, kun kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia. Kolme minuuttia myöhemmin Jan Hruška kuitenkin laittoi yhden miehen hyökkäyksestään kiekon helpon näköisesti Heljangon haaroista ja Tapparan vastamäki jyrkkeni taas. Fälthin 2+2 minuutin jäähy seitsemän minuuttia ennen loppua vaikutti jo sinetiltä jatkopaikan suhteen. Mueller tasoitti pelin heti ensimmäisestä kakkosesta. Sen jälkeen jatkoonmenijästä ei ollut enää mitään epäselvyyttä. Kumpikin joukkue teki vielä yhden osuman, joten tasatulokseen päädyttiin. Martin Dočekal ohjasi Kometan ensin johtoon, mutta Juhani Jasu tasoitti vielä ylivoimalla.

Tapparan taival tämänkin kauden Champions Hockey Leaguessa päättyi siis samaan Round of 16 -kohtaan kuin kaikki aiemmatkin kaudet. Kometa Brno jatkaa kahdeksan parhaan joukkoon ja kohtaa seuraavaksi voittajan kaksikosta Frölunda Indians ja HC Lugano.

Seuraavan pelinsä Tappara pelaa edelleen kotikaukalossaan. Perjantaina vieraaksi Hakametsään saapuu JYP.

Kuvat: Saana Hakala