Sunnuntai 2.9. VS.

2 - 8
(0-1, 1-6, 1-1)

HC Oceláři Třinec – Tappara      2-8 (0-1, 1-6, 1-1)

Tappara löysi maalintekoonsa kaivattua tehokkuutta, kun se Champions Hockey Leaguen alkulohkojen toisella kierroksella voitti vieraissa tšekkiläisen HC Oceláři Třinecin peräti 8-2.

Avausottelunsa Tappara oli hävinnyt Storhamarille voittolaukauskilpailun jälkeen, kun ei pystynyt hyödyntämään hyviä maalipaikkojaan riittävän tehokkaasti. Třinec puolestaan jatkoi avauspelinsä tahtiin, sillä se hävisi Djurgårdenille silloinkin kotonaan 1-6.

Matti Järvinen ja Aleksi Elorinne tekivät tänään Tapparalle kaksi maalia mieheen. Jere Karjalainen keräsi 1+1, ja maalin makuun pääsivät myös Juhani Jasu, Antti Erkinjuntti ja Niko Ojamäki. Kahden syöttöpisteen pelaajia olivat Jarkko Malinen, Valtteri Kemiläinen, Kristian Kuusela ja Otto Rauhala. Maalissa Christian Heljanko torjui 26 kertaa.

Ottelu alkoi kotijoukkueen merkeissä, mutta Tappara onnistui tappamaan pelin alkuun kaksi alivoimapeliään. Avauserän vanhetessa vieraatkin pääsivät paremmin peliin mukaan, ja kun se pääsi itse ensimmäistä kertaa ylivoimalle, niin maalitilikin aukesi. Matti Järvinen nosti irtokiekon maalin edestä sisään.

Tapparan tehohetki nähtiin toisessa erässä, jossa se iski peräti kuusi maalia. Matti Järvinen teki pelin toisen maalinsa kahden miehen ylivoimalla, ja ryöpytystä jatkoivat niin ikään ylivoimalla Jasu ja vielä tasakentällisin Karjalainen, Erkinjuntti ja kahdesti maalannut puolustaja Elorinne. Třinecin kavennusmaalin teki Aron Chmielewski.

Toisen erän maalikimarassa Třinec otti aikalisän neljän takaiskun jälkeen, mutta vain 23 sekuntia sen perään Tappara iski viidennen maalinsa. Sen jälkeen maalivahti Peter Hamerlík vaihtui Šimon Hrubeciin, mutta hänellekin upposi heti ensimmäinen Tappara-kuti.

Kolmannen erän alussa Ojamäki pyssytti Tapparalle jo kahdeksannen osuman. Loppulukemat 2-8 teki ylivoimalla kotijoukkueen David Cienciala.

Seuraavaksi Tappara kohtaa samat joukkueet, Storhamarin ja Třinecin, mutta kotikaukalossaan. Norjalaisvieraita Hakametsässä nähdään ensi perjantaina, tšekkiläisiä sitten sunnuntaina Tappara-päivän taitokisan jälkeen. Kumpikin otteluista alkaa klo 19, niihin pääsee kausikortilla ja muut saavat liput hankittua Ticketmasterista.