Lauantai 22.9. VS.

5 - 1
(1-1, 0-0, 4-0)

Tappara – Pelicans 5-1 (1-1, 0-0, 4-0)

Tappara sai voittotilinsä vihdoin auki kauden neljännessä Liiga-pelissä, kun se kaatoi Pelicansin Hakametsässä maalein 5-1. Kahden vielä tahmeasti sujuneen erän jälkeen kolmannessa Tappara sai nykäistyä pelivaihteen silmään ja iloitteli selvänumeroiseen voittoon.

Isoimmissa liekeissä oli Tomáš Záborský, joka teki kauden ensimmäisen maalinsa ja syötti kolme muuta, yhteensä neljä pistettä. Niko Ojamäki teki jo kauden kolmannen maalinsa, Kristian Kuusela toisen, ja Joona Luodolle ja Valtteri Kemiläiselle tämäniltaiset olivat kauden ensimmäiset osumat. Jan-Mikael Järvinen syötti kolmannessa erässä kolme maalia.

Tappara sai hyvän startin peliin, kun se siirtyi johtoon jo avausminuutilla Ojamäen osumalla. Myöhemmin erässä sillä oli lähes viiden minuutin verran ylivoimaa, josta Pelicansin jäähysuman ansiosta kaksi ja puoli minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta kahta ylärimalaukausta lähemmäksi ei päästy. Pelicans puolestaan tarvitsi erässä kuusi sekuntia ylivoimaa Tapparan ainoan jäähyn aikana. Siinä ajassa Hannes Björninen ehti lyömään tasoitusmaalin.

Toisessa erässä vain sekoiltiin pelillisesti. Pelicansilla oli yksi ylivoimatilanne, mutta tällä kertaa Tapparan alivoima oli hyvää.

Päätöserä sujui vihdoin kirvesrinnoilta onnistumisten merkeissä, kun se maalasi peräti neljästi. Kuusela tökkäsi kiekon sisään läheltä, Luoto kiersi oman laukauksensa reboundin vanhanaikaisella sisään, Záborský ja Kemiläinen iskivät nopeista vastaiskuista. Näihin neljään maaliin aikaa kului vain viisi minuuttia.

Tappara pelaa seuraavankin ottelunsa kotihallissa. Keskiviikkona Hakametsässä vastassa on nihkeästi kauden aloittanut Rauman Lukko.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen