2 - 4
(1-3, 1-1, 0-0)

HIFK – Tappara       2-4 (1-3, 1-1, 0-0)
Ottelun kuvagalleria

Perjantaina kotonaan TPS:lle hävinnyt Tappara kohensi otteitaan yhdessä yössä, ja haki lauantaina voiton Helsingistä viime kevään finaalivastustajastaan HIFK:sta. Kirvesrintojen voittoluvut Helsingissä 4-2.

Voitto pitää Tapparan edelleen sarjataulukon kärjessä. Se on voittanut kauden seitsemästä pelistään viisi ja hävinnyt vain kerran varsinaisella peliajalla.

Veli-Matti Savinainen ja Teemu Nurmi jatkoivat alkukauden hyvää maalivirettään osumalla tänäänkin, Savinaiselle vielä syöttöpistekin. Tänään hyvää tukea tuli kauden avausosumilla Jani Lajuselle ja Arttu Ilomäelle. Jukka Peltola ja Henrik Haapala syöttivät kaksi maalia.

Erikoista oli se, että toisessa pelissä peräkkäin Tappara veti “nollaerän”, jossa vastustajan maalivahdille ei merkitä torjuntaakaan kokonaisessa erässä. Eilen niin kävi TPS:ää vastaan avauserässä, tänään kolmannessa erässä. Toisessa päädyssä Dominik Hrachovina huhki kolmannessa erässä 17 torjuntaa ja koko pelissä 35.

Savinaisen kauden kuudes jo avausminuutilla

Peli sai lentävän lähdön Helsingin jäähallin 50-vuotisjuhlallisuuksien jälkeen, kun Jukka Peltola blokkasi HIFK-laukauksen keskialueelle läpiajoon Veli-Matti Savinaiselle, joka nosti rystyltä kiekon ohi Niklas Bäckströmin.

Ensimmäiselle tauolle mentiin vierasjohdossa 3-1. Mika Partanen tasoitti vielä avausjohdon melko nopeasti, mutta sitten Tappara runnoi maalin edestä kaksi maalia lisää. Jani Lajusen maali oli ylivoimaosuma, ja Teemu Nurmenkin maali syntyi pitkän ja hyvän ylivoimamylläkän jälkeen IFK-jäähyn juuri päätyttyä.

Toisessa erässä Arttu Ilomäki lisäsi Tapparan johdon jo kolmeen maaliin. IFK kavensi Micke-Max Åstenin ohjausmaalilla erän viimeisellä minuutilla, mutta ei kyennyt päätöserässä enää tekemään lisäosumia Hrachovinan taakse painostuksestaan huolimatta.

Tiistaina CHL-breikki

Tappara pelasi tänään erinomaisen ottelun. Jälkikäteen on helppo viisastella, että perjantain TPS-ottelussa ei tainnut keskittyminen ollut ihan tapissa, vaan ajatukset olivat lipsahtaneet jo lauantain HIFK-kohtaamiseen. Tässä pelissä se tuotti hyvää tulosta.

HIFK ei keksinyt oikein mitään keinoja Tappara-hyökkäysten pysäyttämiseen tai omien hyökkäystensä luomiseen ohi Tappara-karvauksen tai trapin. Puoli peliä ottelu oli täysin kirvesrintojen hallussa, mutta selvässä kolmen maalin johdossa se siirsi pelinsä painopisteen enemmän puolustusvaihteelle. Se tuotti voiton.

Vähän nihkeästi menneen Champions Hockey Leaguen alkulohkon jälkeen Tappara on ollut oivassa lennossa Liigan puolella. Alkuviikolla tapahtuu paluu CHL:n puolelle, kun ensimmäinen pudotuspelikierros käynnistyy ensimmäisellä osaottelulla. Vastassa on nyt kuitenkin tuttu vastustaja Liigastakin, SaiPa. Ottelu alkaa Hakametsässä klo 19.