5 - 4
(1-1, 2-1, 2-2)

Tappara – SaiPa     5-4 (1-1, 2-1, 2-2)
Ottelun kuvagalleria

Tappara palasi Liigan kärkipaikalle rästipelinsä jälkeen, kun se voitti Hakametsässä SaiPan 5-4. Voitto oli Tapparalle jo kahdeksas peräkkäinen kotikaukalossa. 12 kotipelistään se on hävinnyt vain kaksi.

Vaikka voitto tänäänkin tuli yhden maalin erolla kuten niin monta kertaa aiemminkin viime aikoina, niin nyt nähtiin sentään erilainen käsikirjoitus kuin aiemmissa takaa-ajopeleissä. Nyt Tappara teki ensimmäisen maalin, meni kolmen maalin johtoonkin, joutui sitten itse takaa-ajetuksi, mutta piti johtoasemansa loppusummeriin saakka.

Illan tehomies oli Sebastian Repo, joka iski toisessa erässä kaksi maalia 46 sekunnin välein ja lisäksi syötti yhden osuman. 19-vuotias Joona Luoto iski Liiga-uransa ensimmäisen maalin neljännessä pelissään. Maalinteossa onnistuivat myös Otso Rantakari ja Jan-Mikael Järvinen.

Tappara teki avausmaalin!

Kaukaa ei käynyt tälläkin kertaa, etteikö Tappara olisi joutunut alussa tappiolle. SaiPan Kim Strömbergin lähettämä kiekko tuli kuitenkin Dominik Hrachovinan takana tolpasta takaisin peliin. Tappara teki ottelun avausmaalin ensimmäistä kertaa seitsemään peliin, kun Otso Rantakari pyssytti ylivoimalla Jani Lajusen huippumaskin takaa. Tauolle mentiin tasoissa, kun SaiPan William Mäkinen tasoitti nopeasti tilanteessa, missä Tapparalta unohtui yksi mies hetkeksi vaihtoaitioon ja joukkue pelasi “vapaaehtoisesti” alivoimalla.

Tappara kävi toisessa erässä tappiollakin, kun erän 12 minuutilla Saku Salminen ohjasi maalin edestä SaiPan toisen maalin. Vain 26 sekuntia myöhemmin Tappara tasoitti, ja reilu minuutti SaiPan johtoon menon jälkeen edellä olikin jo Tappara, kun Sebastian Repo osui kahdesti 46 sekunnin välein. Ensimmäinen maali meni onnekkaasti luistimesta kimmoten, kun hän ei saanut viime hetkellä käännettyä syöttöä haltuunsa, mutta toinen oli komea nousu maalin takaa laukomaan Jussi Markkasen mailakäden puolelle.

Pian Revon toisen maalin jälkeen Markkanen viittilöi itsensä vaihtoon, ja hänen tilalleen SaiPa-maaliin tuli Juho Olkinuora. Repo oli lähellä täydentää hattutemppunsakin vielä erän lopussa, mutta Olkinuora onnistui torjunnassa.

Kolmannen erän viidennellä minuutilla Tapparan 19-vuotias hyökkääjätulokas Joona Luoto nousi oikealta laidalta maalintekoon vähän kuin eräs toinen numero 68 isommassa liigassa kymmeniä kertoja. Hetkeä myöhemmin Tappara pääsi vielä kahden minuutin ajaksi kahden miehen ylivoimalle, kun SaiPa sai samalla vihellyksellä kaksi jäähyä, eikä Liigan ylivoimaisesti paras ylivoimajoukkue jättänyt käyttämättä tilannetta hyväkseen. Jan-Mikael Järvinen laukoi kirvesrinnoille illan toisen ylivoimamaalin.

Puolustuspeli ei tarpeeksi terävää mutta voittoja tulee

Kymmenen minuuttia ennen loppua Tappara oli turvallisessa 5-2-johdossa, mutta se meinasi sulaa käsiin. Jere Karjalaisen jäähyn aikana Tero Koskiranta kavensi. Seuraavan jäähynsä Tappara onnistui tappamaan, mutta SaiPa painoi päälle ilman maalivahtia jo yli kolme ja puoli minuuttia ennen loppua. 44 sekuntia jäi pelikelloon, kun Kim Strömberg ohjasi maalin edestä vieraat jo maalin päähän. Tasoitustakin SaiPa pääsi vielä yrittämään, mutta Tappara kesti voittoon.

Kahdessa viime pelissä Tapparan verkkoon on tehty peräti yhdeksän maalia, mikä on liikaa ja olisi paljon huolestuttavampi asia, ellei Tappara itse olisi samaan aikaan tehnyt 11 osumaa ja voittanut kummatkin noista peleistä. Selvää on kuitenkin, että kirvesrintojen puolustuspelin täytyy jatkossa terävöityä.

Tänään Tappara saikin sairastuvalta kaksi uutta pakkia kehiin, kun Valtteri Kemiläinen ja Tapio Sammalkangas palasivat kaukaloon. Liigan pistepörssin johtaja Henrik Haapala sen sijaan oli poissa. Tapparan hyökkäysarsenaalin leveydestä kertoo kuitenkin sekin, että ilman pörssikärkeä ja pörssikakkosen Veli-Matti Savinaisenkin jäädessä nollille Tappara siltikin iski viisi maalia jo voitti.

Heti huomenna Tapparalla on edessään todella kova haaste, kun se matkustaa Turkuun kohtaamaan levänneen TPS:n.