Tiistai 12.2. VS.

0 - 0
()

Kärpät – Tappara 4-2 (2-1, 0-1, 2-0)

Tappara sinnitteli ylivoimaisen sarjakärjen Kärppien kyydissä hyvin kaksi erää, mutta joutui taipumaan kolmannessa. Kärpät kaatoi Tapparan kolmannen kerran tällä kaudella, tällä kertaa maalilukemin 4-2.

Kristian Kuusela (1+1) teki kauden 17:nnen maalinsa, Aleksi Elorinne neljännen maalinsa. Jan-Mikael Järvinen syötti nuo molemmat osumat. Miroslav Svoboda oli kakkosvahtina ensimmäistä kertaa Liiga-joukkueen kokoonpanossa; Christian Heljanko torjui maalilla. Jarkko Malinen palasi kokoonpanoon kuukauden sairausloman jälkeen. Sivussa Tapparalta tänään olivat kuitenkin mm. Veli-Matti Vittasmäki, Ben Blood, Tomáš Záborský ja Matias Lehtonen.

Kuudennella peliminuutilla nähtiin pelin avausmaali, jossa kiekko hakattiin maalin edessä Elias Fälthin alta irti, ja Jussi Jokinen iski sen maaliin. Maalia edelsi selkeä viheltämättä jäänyt pitkä kiekko, jonka Kärpät pystyi vielä hyödyntämään. Tappara tasoitti 17 minuutin jälkeen, kun Kuusela sai tilan laukoa Kärppä-pakin mailan katkettua. Mutta vielä erän loppuun tuli pelin ensimmäinen jäähy Tapparalle, ja sen aikana Ville Leskinen teki kotijoukkueelle vielä toisen maalin.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali, kun Tappara tasoitti pelin kolmen minuutin pelin jälkeen. Jan-Mikael Järvinen antoi loistavan poikkisyötön, josta Elorinne jatkoi kiekon Jussi Rynnäksen taakse. Erän lopussa Tappara joutui pelaamaan reilusti yli minuutin kahden miehen alivoimalla, mutta kesti sen ilman takaiskuja. Päätöserään lähdettiin tasatilanteesta.

Kärpät meni menojaan kolmannessa erässä. Sitä oli pelattu seitsemisen minuuttia, kun Leskinen laukoi hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen illan toisen maalinsa. Muutama minuutti myöhemmin Aleksi Heponiemi sai laittaa rauhassa kiekon Heljangon taakse Mika Pyörälän esityöstä. Kärpät hallitsi erää myös maaliensa jälkeen. Puolitoista minuuttia ennen loppua Tappara sai vedettyä maalivahdin pois kiriaikeissa, mutta se tyssäsi nopeasti jäähyyn. Lisämaaleja ei Kärpätkään pystynyt enää tekemään.

10000 runkosarjamaalin rajaan Tapparalla on tämän illan jälkeen matkaa 13 osumaa.

Kärkiottelut jatkuvat perjantaina Hakametsässä, jonne vieraaksi tulee TPS. Liput otteluun Ticketmasterista.

Kuvat: Jussi Määttä /Liiga