Keskiviikko 26.9. VS.

3 - 4
(0-1, 2-3, 1-0)

Tappara – Lukko 3-4 (0-1, 2-3, 1-0)

Tapparan hyvät peliesitykset jäivät taas toistaiseksi edellispelin tehokkaaseen kolmanteen erään, kun keskiviikkona Lukkoa vastaan Hakametsässä tuli taas tappio. Lukko puolestaan otti Tapparan kustannuksella kauden ensimmäisen voittonsa maalilukemin 4-3.

Matti Järvinen kahdella osumallaan ja Niko Ojamäki (1+1) olivat Tapparan maalintekijät. Järviselle maalit olivat ensimmäiset tämän kauden Liigassa, Ojamäelle jo neljäs. Ensimmäisen Liiga-pelinsä pelannut vasta 16-vuotias Kasper Simontaival syötti Tapparan ensimmäisen maalin.. Tolppien välissä Christian Heljanko jatkoi edelleen.

Lukko teki ensimmäisen erän ainoan maalin, kun Arttu Iomäki voitti hyökkäyspäädyn aloituksen, ja Roni Sevänen kiskaisi viivasta kiekon ohi maskin taakse jääneen Heljangon. Erän lopussa Ilomäki laukoi vielä terävästi tolppaan. Tapparalla oli joitakin aihioita hyökkäysalueella, mutta varsinaisia maalitilanteita oikeastaan ei.

Toisessa erässä nähtiin viisi maalia, ja valitettavasti Lukko teki edelleen yhden enemmän. Tappara tasoitti ensin Matti Järvisen maalilla, mutta Lukko vastasi alle minuuttiin Justin Danforthin ja ensimmäisen liigamaalinsa tehneen Linus Nymanin osumilla. Niko Ojamäen kavennus herätti taas kotiyleisöä, mutta Lukko kuittasi taas Janne Keräsen maalilla. Tappara puolusti erässä huonosti ja päästi vieraat useaan kertaan ylivoimahyökkäyksiin, joista tuli kaksi maaliakin.

Kolmannen erän alussa Tapparalla oli kavennuspaikkoja, mm. Jarkko Malisen tolppalaukaus. Kavennusmaali syntyi vihdoin kahdeksan minuuttia ennen loppua, kun Matti Järvinen onnistui toistamiseen ohittamaan Lukko-maalissa pelanneen Lassi Lehtisen. 3:40 ennen loppua Lukon Jere Friberg kuitenkin survoi kiekon taas Heljangon taakse, mutta Tappara käytti valmentajan haaston tilanteen tarkistamiseksi ja osuma hylättiin maalivahdin häirintänä. Vajaat kaksi minuuttia ennen loppua Tappara otti maalivahdin pois ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Lukko kuitenkin kesti loppuun ja otti kauden ensimmäisen voittonsa.

Erikoistilanteissa varsinkin on Tapparalla vielä tekemistä. Tänäänkin jäi ylivoimalla maalit tekemättä. Lukko teki yhden ylivoimalla, vaikka tilastoihin se menikin tasakentällisosumana, kun jäähyltä päässyt kirvesrinta ehti juuri saada luistimensa jäälle Lukon maalatessa.

Tapparan kolmen pelin viikko jatkuu seuraavaksi vieraissa, kun perjantaina tie vie Kuopioon kohtaamaan KalPaan. Kotihalliin Hakametsän palataan heti lauantaiksi, jolloin vastassa on SaiPa ja hallissa huima Lasten Lauantai: Parhaatkin paikat vain 9 eurolla ja Tapsulla vieraina mm. Ryhmä Hau, Ti-Ti Nalle ja Harri Hylje! Lue lisää!

Kuvat: Miikka Jääskeläinen